Her er bøkene folk ønsker seg til jul

SELGER GODT: Båe lokale bøker og nasjoale fofattere selger godt om dagen, forteller Liv-Synnøve Zachrisen som er butikksjef på Norli, Arkaden.

SELGER GODT: Båe lokale bøker og nasjoale fofattere selger godt om dagen, forteller Liv-Synnøve Zachrisen som er butikksjef på Norli, Arkaden.

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Boken om Gjerpensdalen har fått bein å gå på.

DEL

Alle «de store» har kommet med bøker denne høsten, og både de nasjonale og lokale forfattere selger godt nå før jul.

– Mye bra

I bokhandelen på Arkaden er det sjelden et stille øyeblikk og Liv-Synnøve Zachrisen har nok å gjøre med å hjelpe kunder som leter i litteraturjungelen.

– Det er utrolig mye bra nå. Alle de store forfatterne har kommet med bøker nå, og de selger som bare det, forteller Zachrisen, som er butikksjef på Norli.

De store

Hun nevner Edvard Hoem, Olaug Nilssen, Ketil Bjørnstad og Carl Frode Tiller. Blant andre.

– Tillers «Begynnelser» selger godt. Det gjør også Maja Lundes «Blå» og Herbjørg Wassmos «Den som ser», forteller hun, og viser til tall og topplister fra forrige uke.

Populære barnebøker

På listen over barnebøker ligger populære serier som «Gutta i trehuset», «En pingles dagbok», og «Dustedagboka».

– Så har vi jo også bøkene til Jørn Lier Horst. «Operasjon»-serien er fremdeles veldig populær. Alle unger vil jo være detektiver nå, smiler hun, og viser fram detektivbøker og detektiveffekter.

Fantasysjangeren er stadig like populær, og her er det blant andre Bobbie Peers og fantasyhelten William Wenton som selger.

MYE MAT: - Vi selger mye mat- og kokebøker, forteller Liv-Synnøve Zachrisen, butikksjef på Norli, Arkaden.

MYE MAT: - Vi selger mye mat- og kokebøker, forteller Liv-Synnøve Zachrisen, butikksjef på Norli, Arkaden.

Mye mat

Matbøker selger også godt før jul, og her er «Truls ala Hellstrøm» en av vinnerne.

– Denne lå på 5. plass i sin kategori i forrige uke, og selger godt. Det gjør også «Trine inviterer» og bøkene til Berit Nordstrand. «Vin til folket» som gis ut på Gyldendal selger godt. Det gjør også «Ølguiden 2017», «Den grønne maten» og «Kosekokeboka», forteller hun.

SELGER GODT: Boken om Gjerpensdalen, skrevet av Thorbjørn Wahlstrøm.

SELGER GODT: Boken om Gjerpensdalen, skrevet av Thorbjørn Wahlstrøm. Foto:

Fra Gjerpensdalen

Av de lokale bøkene er det Thorbjørn Wahlstrøms nye bok om Gjerpensdalen som selger best.

– Den har tatt helt av. Det er moro å se at de lokale utgivelsene går så godt. Også årsskriftet fra Telemark historielag selger godt. Vi venter nå også på boken om Breviksbanen, så det blir spennende å se hvordan den går. Folk som skal ha lokale bøker vet ofte når de kommer og har gjerne mer kunnskap om utgivelsene enn oss. Det er gøy, sier Zachrisen, som gjerne svarer på spørsmål og gir deg anbefalinger om populær julelitteratur i jungelen av gode bøker.

Artikkeltags