- Neste gang tar jeg heisen

Martin Giæver fra Porsgrunn deltar ikke i et nytt trappeløp med det første.

Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Giæver fra Porsgrunn deltar ikke i et nytt trappeløp med det første.

DEL

Rundt 100 kvinner og menn løp opp trappene på Scandic Havet i Bodø torsdag kveld.

Blant dem var 16 år gamle Jacob Ludvigsen. Han løp opp 17 etasjer på ett minutt og 48 sekunder, og var rimelig andpusten da han nådde toppen.

- Det gikk fint de første åtte etasjene, og så gikk jeg tom for krefter.

- Hvordan klarte du å holde deg gående?

- Stå på-vilje.

- Alt for langt

Martin Giæver fra Porsgrunn var også blant dem som slet seg opp trappetrinnene. ØPorsgrunnsmannen var ikke helt klar over hva han gikk til.

- Jeg trodde at dette var en litt sånn rar kompisgreie, å løpe i en trapp. "Det kan jeg bli med på," tenkte jeg. Det var utrolig deilig å komme helt opp, men neste gang tar jeg heisen, sier Giæver, som løp 17 etasjer på to minutter og fem sekunder.

- Hva var det tyngste med løpet?

- Det tyngste var å innse at 17. etasje er alt for langt. Det slo meg da jeg så skiltet "Nå er det bare det verste igjen".

Ga alt fra starten

Glimt-keeper Jonas Ueland Kolstad deltok ikke i trappeløpet torsdag kveld, men var til stede i målområdet i 17. etasje. Han har løpt opp de 293 trappetrinnene på Scandic tidligere.

- Jeg prøvde å ikke tenke så mye, og ga alt fra starten. Det gikk veldig bra i fjorten etasjer, så var det fryktelig tungt i tre etasjer, og så var det veldig tungt i noen minutter etter at jeg var kommet i mål, sier Kolstad.

Hans tips for å komme seg gjennom et slikt trappeløp er å være forberedt på at det gjør vondt.

- Det blir noen sekunder, et minutt med smerte. Det er bare å prøve å bite det i seg helt til det står "17" på døra, sier Kolstad.

Les også: Porsgrunnsfolk tas av skjermen

Oksana Sergeeva, Britt Kjensli, Cecilie Henriksen og Helle Bygdevoll er kolleger hos Nordland fylkeskommune, og var ikledd fargerike skjørt under torsdagens trappeløp. De har trent ukentlig i trappene i fylkeshuset for å forberede seg til kraftprøven.

- Vi har sprunget i trappene på fylkeshuset i fire uker, opp og ned og opp og ned, i lunsjen og etter arbeidstid, sier Bygdevoll til an.no.

- Hvorfor har dere på dere skjørt?

- Det var så skummelt å ha så store ambisjoner, så vi føler at skjørtene ufarliggjorde det litt. Vi skulle bare fullføre. Og så får vi samhold når vi går ilag i skjørt, sier Bygdevoll til nikk fra sine kolleger.

- Nå skal vi feire med champagne, gliser damene.

Artikkeltags