- Neste gang tar jeg heisen

  Martin Giæver fra Porsgrunn deltar ikke i et nytt trappeløp med det første.

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Martin Giæver fra Porsgrunn deltar ikke i et nytt trappeløp med det første.

  DEL

  Rundt 100 kvinner og menn løp opp trappene på Scandic Havet i Bodø torsdag kveld.

  Blant dem var 16 år gamle Jacob Ludvigsen. Han løp opp 17 etasjer på ett minutt og 48 sekunder, og var rimelig andpusten da han nådde toppen.

  - Det gikk fint de første åtte etasjene, og så gikk jeg tom for krefter.

  - Hvordan klarte du å holde deg gående?

  - Stå på-vilje.

  - Alt for langt

  Martin Giæver fra Porsgrunn var også blant dem som slet seg opp trappetrinnene. ØPorsgrunnsmannen var ikke helt klar over hva han gikk til.

  - Jeg trodde at dette var en litt sånn rar kompisgreie, å løpe i en trapp. "Det kan jeg bli med på," tenkte jeg. Det var utrolig deilig å komme helt opp, men neste gang tar jeg heisen, sier Giæver, som løp 17 etasjer på to minutter og fem sekunder.

  - Hva var det tyngste med løpet?

  - Det tyngste var å innse at 17. etasje er alt for langt. Det slo meg da jeg så skiltet "Nå er det bare det verste igjen".

  Ga alt fra starten

  Glimt-keeper Jonas Ueland Kolstad deltok ikke i trappeløpet torsdag kveld, men var til stede i målområdet i 17. etasje. Han har løpt opp de 293 trappetrinnene på Scandic tidligere.

  - Jeg prøvde å ikke tenke så mye, og ga alt fra starten. Det gikk veldig bra i fjorten etasjer, så var det fryktelig tungt i tre etasjer, og så var det veldig tungt i noen minutter etter at jeg var kommet i mål, sier Kolstad.

  Hans tips for å komme seg gjennom et slikt trappeløp er å være forberedt på at det gjør vondt.

  - Det blir noen sekunder, et minutt med smerte. Det er bare å prøve å bite det i seg helt til det står "17" på døra, sier Kolstad.

  Les også: Porsgrunnsfolk tas av skjermen

  Oksana Sergeeva, Britt Kjensli, Cecilie Henriksen og Helle Bygdevoll er kolleger hos Nordland fylkeskommune, og var ikledd fargerike skjørt under torsdagens trappeløp. De har trent ukentlig i trappene i fylkeshuset for å forberede seg til kraftprøven.

  - Vi har sprunget i trappene på fylkeshuset i fire uker, opp og ned og opp og ned, i lunsjen og etter arbeidstid, sier Bygdevoll til an.no.

  - Hvorfor har dere på dere skjørt?

  - Det var så skummelt å ha så store ambisjoner, så vi føler at skjørtene ufarliggjorde det litt. Vi skulle bare fullføre. Og så får vi samhold når vi går ilag i skjørt, sier Bygdevoll til nikk fra sine kolleger.

  - Nå skal vi feire med champagne, gliser damene.

  Artikkeltags