Hvis du drar til Bø på lørdag kan du teste IQ-en din

Testansvarlig: Øyvind Eimer-Steinsvik er testansvarlig i Mensas lokallag for Telemark og Vestfold. For å bli medlem må du ha en IQ på minst 131.foto: ørnulf holen

Testansvarlig: Øyvind Eimer-Steinsvik er testansvarlig i Mensas lokallag for Telemark og Vestfold. For å bli medlem må du ha en IQ på minst 131.foto: ørnulf holen

Artikkelen er over 3 år gammel

BØ: Har du noen gang lurt på hvor intelligent du faktisk er?

DEL

For å bli medlem av den internasjonale organisasjonen Mensa så må du ha en IQ høyere enn 130, det vil si 131 og oppover.

Testansvarlig i lokallaget for Mensa i Telemark og Vestfold, Øyvind Eimer-Steinsvik, sier at to prosent av jordas befolkning har en IQ som er 131 eller høyere. – I Norge har vi bare 1500 medlemmer, men et potensial på 100 000, så det er fortsatt litt å gå på. Det er også flere menn enn damer. Cirka 75 prosent av medlemmene våre er menn, uten at det skulle vært noen spesiell grunn til det. I Telemark og Vestfold er vi cirka 100 medlemmer totalt, hvor av 30 er i Telemark, sier Eimer-Steinsvik, som gjerne skulle sett at de ble flere.

– Alle typer mennesker

Bare i Telemark så har vi et potensial på 3500 medlemmer. Det er alle typer mennesker som er medlemmer og vi er en god gjeng. Vi møtes av og til og vi arrangerer blant annet pubkvelder og spillkvelder, sier Eimer-Steinsvik.

Førstkommende helg samles Mensa-medlemmer fra hele Norge i Bø.

– Vi har mye diskusjoner på internett på diverse Facebook-sider, så flere vil nok treffe folk de bare har pratet med på nettet hittil. Vi har samlinga i Bø for å ha det sosialt, bli kjent med andre og muligens gå noen turer, sier Eimer-Steinsvik.

I tillegg tilbyr de IQ-testing på Bø hotell på lørdagen.

– Her kan du finne ut hva IQ-en din er på. Selve testen tar cirka 20 minutter og består av 45 oppgaver. Vi setter opp testen klokka 12, og så setter vi opp flere utover dagen hvis det blir stor interesse. Det koster 400 kroner som må betales kontant. En kan melde seg på i forkant via nettsiden vår mensa.no, slik at vi vet hvor mange som kommer, eller en kan bare møte opp. En kan også ta en IQ-test hos psykologer, men da koster det flere tusen kroner, sier Eimer-Steinsvik, som legger til at det er lite en kan øve på før en IQ-test.

Han understreker at man kan ta IQ-testen selv om man ikke ønsker å bli medlem av Mensa.

Ifølge Mensas nettside er det en vanlig misforståelse at det er personer med mye kunnskap eller faglig dybde og dyktighet som har høy IQ.

– Men det er ikke nødvendigvis tilfellet, selv om høy intelligens er et godt utgangspunkt for det.

Artikkeltags