Gå til sidens hovedinnhold

Blytung dag på jobben for Gjerpen: – Det rakner

GJESDAL: (Ålgård - Gjerpen 30-24) En fryktelig 12-minuttersperiode ødela fullstendig for Gjerpen, som har tapt alle sine tre bortekamper i 1. divisjon.

Gjerpen scoret ikke et eneste mål de syv siste minuttene av første omgang, og gikk fra 13–9 til 17–9 ved pause. Bortelaget noterte faktisk kun én scoring på de 11 og et halvt siste minuttene inn mot pause, og da sier det seg selv at det blir tøft.

– Det rakner de siste 10–15 minuttene av første omgang. Vi brenner sjanser og får ikke inn taklinger og redninger på distanseskuddene, sier Pål Oldrup Jensen etter syvmålstapet mot Ålgård.

– Det er ikke bra nok at vi ikke klarer å holde oss tre, fire, fem mål bak til pause. Vi spiller oss til en god del sjanser, men skyter ikke bra nok, sier Gjerpen-treneren.

For tidlig å snakke opprykk?

Linn Andresen, Gjerpens toppscorer med åtte mål, var ute på grunn av en smell i kneet mot slutten av første omgang.

– Da merker vi at vi er sårbare. Hun er tilbake til andre omgang, og er god hele kampen når hun spiller. Julie (Søfting Tovslid) står bra etter pause og Katinka (Lillevik) melder seg på, men kvarteret i første omgang ødelegger, og er ikke bra nok av oss. Vi har en jobb å gjøre alle sammen, sier Oldrup Jensen.

Andresen satte inn kampens første mål da det var spilt i underkant av tre minutter i Ålgårdhallen. Etter dette fulgte lagene hverandre tett, og etter halvspilt første omgang sto det 7–5 til vertene. Så stoppet det altså opp for Gjerpen inn mot pause.

Skienslaget holdt avstanden til Ålgård etter sidebytte, og var oppe på 25–21 etter 21 minutter. Men nærmere kom ikke Oldrup Jensens jenter, som til slutt tapte 30–24. Det var Gjerpens tredje tap på seks kamper så langt i 1. divisjon, alle på bortebane - mot Grane (25-22), Follo (29-20) og nå Ålgård.

Gjerpen har én kamp mindre spilt enn de fleste lagene i serien, og ligger på 7. plass i øyeblikket. Laget har annonsert at de ønsker å være med og kjempe om opprykk til eliteserien.

– Er det for optimistisk å tenke opprykk?

– Det er for tidlig å si noe om det. De andre lagene går på smeller de og. Men skal vi være med å kjempe om 1. plassen, tåler vi ikke så mange flere som dette. Om vi kan være med og kjempe om topp-fire og kvalifisering, synes jeg er for tidlig å snakke om. Men vi trenger å vinne kamper for å henge med, også på bortebane, sier Pål Oldrup Jensen.

Fakta

Ålgård – Gjerpen 30–24 (17–9)

Ålgårdhallen.

Gjerpen: Susanne Andersson, Kamilla Røed, Julie Søfting Tovslid, Oda Olsen, Anna Klausen Jacobsen 1, Katinka Lillevik 5, Rikke Grave 1, Maria Solheim 4, Sara Ashuri 2, Andrea Brekke Karlsen 2, Guro Lien Røneid, Linn Andresen 8, Idunn Nybø Thorsdal, Hedda Klippen Nilsen, Hedvig Nøtsund Carlsen 1.

Utvisninger: Ålgård 2x2 min. Gjerpen 2x2 min.

Toppscorer Ålgård: M. Lidal 9.

Dommere: Valton Hoxha og Jans Kolterud Førsund.