Det kom som et aldri så lite sjokk på Live Svalastog Skinnes.

- Det er jo ikke hver dag en får brev fra Kongen, sier hun entusiastisk. Live Svalastog Skinnes er kvinnen bak Gardsfruene, som blogger om livet på landet og er gift med Kristoffer Svalastog fra Rauland. Nå bor og driver de Nedre Skinnes gård ved Krøderen i Buskerud.

Jubileumsbok

Nylig ble hun kontaktet av Det kongelige slott i forbindelse med at de vil gi ut en jubileumsbok.

 

I brevet blir hun spurt om hun kan være med å tegne et bilde av Norge i 2016. Bidraget skal bli en del av boken som skal gis ut i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum.

"I år markerer vi at det er 25 år siden Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja ble Norges kongepar. Dette vil bli markert på flere måter gjennom hele året, og ett av elementene i markeringen er en jubileumsbok." står det i brevet.

- Må kunne tulle litt

Da Live mottok brevet, trodde hun først det var en spøk.

- Ja, jeg var ikke sikker på om det var seriøst, men jeg skjønte det jo da jeg så emblemet. Nei, det er veldig stas, og de har faktisk plukket meg ut. Det er ikke et tilfeldig utvalg.

Hun tror at det er hennes tullete og morsomme stil, som har fenget.

– De liker vel at jeg har en stil som er litt tullete og personlig, og at jeg beskriver det idylliske gårdslivet vi lever her på gråden. Og da jeg svarte på mailen, skrev jeg "jeg er med" med smilefjes i emnefeltet. Jeg skriver at jeg synes det er helt konge, og sånt. Vi må jo kunne tulle litt.

Boken skal etter planen utgis på Aschehoug forlag i november.