– Spriten forlag og Spriten kunsthall gir fingeren til markedskreftene og inviterer til Blakk fredag 29. november, melder kunstaktøren på Klosterøya. Samtidig som utstillingen til Regien Cox går mot sin avslutning, gir de bort restopplaget av følgende bøker: Mette Karlsviks «UR», Shwan Dler Qaradakis «Avstand» og Cecilia Hultmans «HOLD». Alle tre er godt etablerte kunstnere og tidligere mottakere av Skien kommunes kunsterstipend.

Inne i byen er det Nisjebutikkens dag. Husfliden i Skien er blant dem som kjemper mot de store kjedenes tilbudsfest. Butikken arrangerer i stedet Fiksedagen.

LES OGSÅ: Supermarkedkjede gjør en vri på Black Friday

– I stedet for Black Friday satser vi på fiksedagen i Fliden Skien. Anne og Kari fra Grenland husflidslag kommer for å vise hvordan vi fikser, lapper og gir klærne et lengre liv. Ellers satser vi i Fliden på varer som er holdbare, melder innehaveren på Facebook.

DNT ung Telemark satser på Grønn fredag og inviterer folk til bruktutsalget de skal rigge opp i Nedre Hjellegate. Der kan man både kjøpe og selge bekledning og utstyr. Alt som ikke blir solgt må hentes innen klokka 18.00. Hvis ikke vil det bli donert til veldedige organisasjoner.