- Det blir godt å kunne bidra, og jeg ser fram til å reise, forteller hun til TA, mandag formiddag. Skienskvinnen er akuttsykepleier ved Sykehuset Telemark i Skien og Porsgrunn plastikkirugi, og har vært ute på lignende oppdrag tidligere.

- Jeg har akkurat kommet tilbake etter å vært i en flyktningeleir i Jordan, sier akuttsykepleieren.

- TRYGG

I fem måneder var Holmberg ute i felt og jobbet som akuttsykepleier ved flyktningeleiren, Azraq, som ligger ved grenseområdet til Syria. Nå har hun vært hjemme i nærmere fire uker, og er klar for å dra ut på nok et oppdrag gjennom Norges Røde Kors.

- Jeg fikk endelig beskjed i går kveld, og i morgen kveld reiser jeg til Nepal, sier Holmberg. Hun er blant om lag 25 delegater som skal dra fra Norge for å bistå.

Hun blir værende i det naturkatastroferammede landet i alt fra fire til seks uker. Holmberg frykter ikke for sin egen trygghet når hun nå skal reise, men tenker heller på hva hun kan bidra med.

- Jeg føler meg veldig trygg, og fokuserer heller på at det er viktig å få gjort en god og livgivende jobb, sier hun og legger til:

- Det er et veldig utsatt område og det kan komme store jordskjelv igjen. Men Røde Kors sørger for at bosituasjonen, og feltsykehus vil være der man er mindre utsatt fare.

HARDT RAMMET

Det offisielle tallet på døde etter jordskjelvkatastrofen i Nepal har steget til 3.432, opplyser innenriksdepartementet mandag formiddag.

Rundt 6.500 mennesker er bekreftet skadd siden det kraftigste jordskjelvet rammet landet med en styrke på 7,8 lørdag. Siden har en rekke etterskjelv rystet Nepal, og flere hundre tusen mennesker har tilbrakt nok en natt utendørs. Blant menneskene som befinner seg i området er elever og lærere ved Seljord folkehøgskole.

I tillegg er det et ektepar fra Porsgrunn som befinner seg i Base Camp på Mount Everest.

- SITTER I HJERTET

Akuttsykepleieren forteller at etter hun kom hjem fra Jordan, fikk hun et helt annet perspektiv på livet.

- Man kommer tett innpå situasjoner, og det er ikke som man ser på tv, eller leser i aviser. Vi i den vestlige verden har det ekstremt godt, og det er det veldig mange som ikke har.

Holmbergs store motivasjon er det å kunne hjelpe andre. Nå ser hun fram til å bidra i Nepal.

- Det er veldig viktig at man føler at det er godt å kunne bidra. Det er min drivkraft, og er noe som sitter i hjertet.