Jarstein var ikke en del av Hertha Berlins tropp i lørdagens kamp mot Eintracht Frankfurt, og ifølge den tyske storavisen Bild er grunnen at den norske keeperen har blitt suspendert med umiddelbar virkning av klubben.

Bakgrunnen for suspensjonen skal være at 37-åringen skal ha kommet med kraftig kritikk i retning Herthas keepertrener Andreas Menger.

Ifølge Bild, skal Jarstein ha klaget på treneren under en treningsøkt på fredag. Han skal ha kritisert selve treningsinnholdet og mangelen på kommunikasjon.

Det skal ha ført til en stor diskusjon hvor også sportssjef Fredi Bobic deltok.

Resultatet av krangelen skal dermed ha vært at Jarstein ble suspendert, og at unggutten Tjark Ernst tok over plassen hans i Hertha-troppen.

Ifølge Bild vil Ernst ta over Jarsteins rolle som reservekeeper på permanent basis, ettersom klubben angivelig nå skal utelukke å samarbeide videre med Jarstein. Det er ventet at klubben kommer til å terminere nordmannens kontrakt.

Kontrakten hans går i utgangspunktet ut neste sommer.

– Rune var ikke med mot Frankfurt av sportslige og disiplinære årsaker. Det kommer nå til å bli en svært betimelig samtale med ham og hans rådgiver, forteller sportssjef Bobic til Bild, gjengitt av Fussball. News.

TA og Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Jarstein, men han har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.

Jarstein har vært Hertha Berlin-spiller siden 2013, og var i flere år klubbens førstekeeper. Det siste halvannet året har nordmannen imidlertid slitt stort, og han var ute av spill hele forrige sesong. 37-åringens hittil siste kamp for Hertha var i starten av mars 2021.

Jarstein har også i flere år vært Norges førstekeeper på landslaget, men på grunn av problemene de siste årene har han ikke spilt for Norge siden kampen mot Montenegro i slutten av mars 2021. Han står bokført med 72 A-landskamper for Norge.