Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å stenge under rånertreffet

Artikkelen er over 6 år gammel

Butikkeier Eivind Lia på Ramberghjørnet vurderer også å stenge de to butikkene sine under rånertreffet på Notodden i dag lørdag, ikke bare parkeringsplassen.

Han driver bensinstasjonen YX og dagligvaren Bunnpris – åpent til klokka 22 på lørdagskvelder som alle kvelder:
– Når det kommer sånne horder med rånere er det ikke lønnsomt å holde åpent. Folk er drita fulle, det blir kaos og ødeleggelser og stjeling. De som jobber her er livredde, forteller Lia.

Søppel og bråk

Lia forteller om tidligere rånertreff med hærverk, søppel og bråk. Om beboere i området som ikke får sove om natta. Telen fortalte i går om at ulike grunneiere nå har bestemt seg for å stenge parkeringsplassene ved Tuvensenteret, ved Bunnpris, Hydroparken, Notodden Torg, Nesøya og plassen vis-à-vis Bok & Blueshuset for rånere denne lørdags ettermiddagen og -kvelden. På rånernes facebooksider raser debatten.

Forsterkninger

– Sist gang det var rånertreff var det kanskje 70–80 biler på plassen her. Så kom en politibil med to mann. Og de turte ikke å si noe. De måtte ha forsterkninger for de turte å jage vekk folk, forteller Lia. Han understreker at han med dette ikke kritiserer politiet.

Sperrer av

Den store tomme parkeringsplassen ved Tuvensenteret har vært mye brukt av rånerne. Nå har senterleder Margit Bakken bestemt at plassen skal stenges av med sperrebånd etter at butikkene stenger klokka 18 lørdag og å få hjelp av politiet til å håndheve sperringen:
– I utgangspunktet er vi ikke negative til at plassen brukes når senteret er stengt og der er tomt. Men det har ført med seg problemer: Forsøpling, knuste flasker og et stort oppryddingsarbeid i etterkant. Og ligger det igjen mye gummi på p-plassen etter et slikt treff. Mye av oppmerkinga til parkeringsplasser her blir rett og slett borte under all gummien som blir liggende igjen, forteller senterlederen.
– Vi hadde en flott vårdugnad her forleden, gjorde det rent og fint utendørs. Og ønsker rett og slett ikke å gå løs på den en gang til etter rånertreffet, sier hun.