Jubileumet kom imidlertid litt brått på.

- Det kom som en liten overraskelse på oss, men det stemmer. Dette er 25. Gangen modellflyshowet arrangeres på Notodden, forteller Erik Løvlie, leder av Kongsberg modellflyklubb.

Det er denne klubben som arrangerer showet. Hvert år de siste 24 årene har klubben leid Notodden flyplass den første helga i september. Løvli forteller at så langt har klubben hatt stor suksess med arrangementet. Både deltaker- og værmessig. Men årets show gir ingen deltakerrekord.

- Normalt ligger vi på 60 til 65 deltakere, men i år blir det nok mellom 50 og 55. Dette er for øvrig eliten av Norges modellbyggere og flygere, sier han.

NORGES BESTE

Showet regnes i dag for Norges beste av modellflyvereliten. De kommer fra hele Sør-Norge og Sverige for å delta med sine kostbare. Svensken Lasse Rönnqvist fra Söderhamn ved Stockholm nesten skamroser treffet som varer lørdag og søndag.

- Jeg er her for fjerde gangen. Notodden er et fint sted å drive med modellfly, og jeg trives godt her, forteller han.

Svensken stilte med en av stevnets råeste modeller. En kolossal Bearcat med femsylindret stjernemotor på 14 til 15 hestekrefter.

STORE PENGER

Deltakerne på årets modellflyshow stilte ikke med strikkmodellene. De fleste sørger for solide inngrep i både lommebok og sparekontoer. En av de dyreste modellene på stevnet var en tro kopi av helikoptertypen Aerospatiale Lama SA315B. Modellen tilhører Totto Dahle fra Tvedestrand, som har brukt to år på å bygge den sammen.

Prislappen skal visstnok ligge på over 100 000 kroner med all elektronikk. Dahle høstet solid applaus for sin flyoppvisning med løft av last.

PUBLIKUM

Arrangørene bak Notodden modellflyshow er vel vante med dette arrangementet og hadde derfor lagt det opp slik at publikum fikk god anledning til å se de forskjellige modellene. Både på bakken og ikke minst i luften. Siden det er snakk om store og kostbare modeller, måtte publikum holde seg bak sikkerhetsgjerder. Ikke uten grunn. På lørdag gikk flere av de virkelig store modellene i bakken.

På www.ta.no kan du se mange flere av bildene fra Notodden modellflyshow 2009.