I førjulstiden skjer det mye. Folk haster av gårde for å kjøpe inn de siste julegavene og stresset øker. For tre menn var lørdagen noe helt spesielt, langt fra stress og mas.

– Jula kom tidlig i år, forteller Petter Kristoffersen.

I 1901 ble motorsykkelmerket Indian motorcycle lansert for første gang, allerede to år før Harley Davidson. I 1953 ble Indian slått konkurs, før det ble kjøpt opp av nye eiere.

– Etter konkursen ble det også laget sykler med Indian-merke, men de var som Harley Davidson-kopier å regne, forteller Kjell Ingebretsen, som gjennom sin lange karriere innenfor import og salg av Harley Davidson-sykler har solgt 6500 sykler av merket Harley Davidson.

KLASSIKER

Da Indian-merket for to år siden ble kjøpt opp av nye eiere, Polaris Industries, fikk motorsykkelentusiastene igjen øyne opp for Indian.

– Da de la fram at de skulle produsere og selge Indians-sykler igjen, visste jeg at jeg skulle ha den fordi jeg visste det kom til å bli en klassiker, noe det også gjorde, forteller Ingebretsen som er en av de tre heldige eierne som lørdag hentet sin nye Indian Vintage på CBP i Skien.

Dette er den første modellen under de nye eierne av merket.

Det er produsert 1901 nummererte utgaver av den splitter nye modellen, en hyllest til årstallet Indians først produserte sykler.

- HISTORISK DAG

Kun fire av syklene har blitt solgt til Norge, 50 i Europa av de nummererte utgavene som får samlere til å sikle.

– Dette er en motorhistorisk dag, med tre nye Indian-sykler med overrekkelse på samme sted, forteller Harley Davidsen ved CBP Skien.

Ikke bare var det tre motorsykler av samme merke med nummerering. Nummereringen på de tre syklene var også noe helt spesielt. De tre heldige og lykkelige eierne fikk også numrene like etter hverandre, nemlig 1616, 1617 og 1618.

KJØPTE USETT

Da det ble kjent at det skulle komme nye sykler fra Indians og folk fikk muligheten for å kjøpe de, var det mange som tok en sjanse.

– Jeg visste ikke noen ting om utseende eller noen ting, men det ble veldig bra, forteller Ingebretsen som kjøpte sykkelen uten å ha sett den før.

På lørdag var de tre nye eierne kommet til CBP i Skien for å hente de nye glisene.

Stemningen og atmosfæren i lokalene antydet at det var noe spesielt som skulle skje.

Rundt de tre syklene gikk praten raskt om ekstrautstyr, detaljer og forventninger til syklene.

– Sykkelen var over all forventning, jeg trodde ikke den var så kraftig utsmykket, forteller en av eierne, Oddbjørn Fjelde fra Jørpeland.

Motorsykkel er for de tre eierne Petter Kristoffersen, Oddbjørn Fjelde og Kjell Ingebretsen noe helt spesielt.

– For meg har det alltid vært noe spesielt med motorsykkel. Bil er gøy det og, men ikke på langt nær så moro som med sykkel, forteller Ingebretsen.

Om utseende til den nye Indians-sykkelen virket eierne samstemte, men Fjelde visste hva han likte aller best.

– Jeg likte godt fasongen, så er jeg også veldig glad i krom, forteller Fjelde mens han sitter på sin nye doning.

Lysten til å kjøre virket enorm, men eierne er alle enige i en ting.

– Vi lar den ikke kjøre på saltede vinterveier, vi får glede oss til våren