- Den er allergisk mot snø

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

PORSGRUNN: De fleste med snøfreser gikk rundt og gliste under snøværet lørdag. En kar fra Porsgrunn ble så oppgitt at han nå gir bort snøfreseren helt gratis.

DEL

- Dette må være den mest snøallergiske snøfreser som finnes, skriver mannen i annonsen på nettstedet Finn.

Det var under snøfallet i går at begeret rant over for eieren av "vidunderet". Etter å ha klargjort og startet maskinen tidligere i høst, kollapset den totalt da den virkelig ble satt på prøve.

- Jeg kjørte bare fem meter før det sa pang. Det hørtes ut som tenningsjuks før den døde helt, skriver mannen.

Da kunne han ikke annet enn å le. Snøfreseren har skapt stort sett bare trøbbel siden den ble kjøpt inn i 2010.

Det første året var den i bruk i fire timer. I løpet av den tiden datt begge hjulene av og mesterparten av alle synlige deler løsnet. Det var i tillegg ulyder fra utkastet.

Det andre året ble bruken redusert til 30 minutter. Da datt nok et hjul av i tillegg til at den fikk en vesentlig mangel. Den sluttet nemlig å kaste ut snø. Snøfreseren havnet derfor i Trondheim til reperasjon hvor den ble stående resten av vinteren.

Maskinen kostet i sin tid 5300 kroner, men akkurat de pengene anser han som tapt.

- Jeg har rett og slett dummet meg ut og kjøpt en billig drittmaskin, sier mannen til TA. Den var kjøpt inn for å gjøre det lettere for fruen i familien, men med så mange feil og mangler har den langt fra gjort jobben siden.

Selv brøyter han med traktor og har gode tekniske ferdigheter, men akter ikke å bruke mer tid på snøfreseren.

- Jeg vet hvertfall at jeg ikke gidder å bry meg mere med denne drittmaskina. Tar jeg dette opp igjen med stedet den ble kjøpt, blir den bare sendt til service og forsvinner for resten av vinteren. Motoren er sannsynlig bra, men det er resten av dritten rundt som ikke holder mål, heter det videre. Mest sannsynlig en det en haug med deler som en fabrikk har hatt liggende til overs, som de bare har skrudd sammen for å bli kvitt delene, skriver han med glimt i øyet.

- Nå bare håper jeg bare at vi blir kvitt dette rælet av en freser, avslutter han i annonsen. Det viste seg å ikke være noe problem. Den anonyme mannen fra Porsgrunn ble overstrømmet med meldinger, telefoner og e-poster. Søndag ettermiddag var snøfreseren fra helvete over på nye hender.

Artikkeltags