Blir aldri lei Saab

ATTRAKSJON: Denne originale og restaurerte Saab Sport 63-modell til Bjørn Olsen fra Stavern fikk mye oppmerksomhet. Her sammen med Linn Svanvik.

ATTRAKSJON: Denne originale og restaurerte Saab Sport 63-modell til Bjørn Olsen fra Stavern fikk mye oppmerksomhet. Her sammen med Linn Svanvik. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: 55 Saab-biler i spreke farger og modeller skinte på Rådhusplassen pinseaften.

DEL

I helgen arrangeres årets landstreff for Gammelsaabens venner i Skien, og 90 personer og 55 biler er samlet i Fritidsparken. Lørdag var bilene stilt ut på Rådhusplassen, der de tiltrakk seg mye oppmerksomhet.

SPREK

- Saab har alltid vært en sprek bil, konstaterer Ulf Fjeldberg og Hugo Christensen fra Notodden, Morten Hella fra Skien og Egil Nilsen fra Porsgrunn. De er noen av de 45 medlemmene i Gammelsaabens venner avdeling Vestfold og Telemark som ble startet i 2000.

- Jeg har kjørt Saab siden 1967 og har nå Saab nr. 20. Det har vært bruksbil for meg i alle år siden, og er en bil med mye plass selv om det ikke ser sånn ut, sier Ulf Fjeldberg. Gammelsaabens venner drar ofte på tur sammen og har vært i blant annet Baltikum, Sveits, Nederland, Tyskland, i tillegg til turer rundt i Norge. I år er det treff i England.

- Vi har vært opptil 16 som har kjørt sammen, men det var for mange. Tre-fire biler som kjører sammen, er nok, mener Fjeldberg og legger til at de ofte får mye oppmerksomhet ute i Europa når de kjører de flotte Gammelsaabene.

SEVERDIGHETER

Bilentusiastene benytter også anledningen til å dra på sightseeing når de treffes, og i Skien står besøk til Brekkeparken, Ibsens Venstøp. Ulefos hovedgård og Troll-bilen i Lunde på programmet.

Bjørn Olsens originale og restaurert 63-modell Saab Sport var kanskje den største attraksjonen blant bilene.

- Hvor mye det har kostet å restaurere den? Ikke spør! Skulle kona se det, blir det bråk. Det er hobbyen min, sier Olsen.

Artikkeltags