Årets viktigste bilnyheter

NY I ÅR: Hyundai i30 i ny utgave vil trolig bli en alvorlig konkurrent i Golf-klassen, for de koreanske merkene har tatt store kvalitetssprang oppover de siste årene.

NY I ÅR: Hyundai i30 i ny utgave vil trolig bli en alvorlig konkurrent i Golf-klassen, for de koreanske merkene har tatt store kvalitetssprang oppover de siste årene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I år kommer det til å lanseres en hel del nye biler. Noen er nye generasjoner, mens andre er helt nye modeller. Dette er noen av de viktigste nyhetene dette året.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Se bildeserien her!

Som kjent kommer Volkswagen med en oppjekket og røff versjon av Passat neste år, kalt Alltrack. Peugeot har også en lignende utgave av 508 i tankene, og nylig ble det klart at Opel også vil lage en slik variant av Insignia. Den vil trolig hete CrossFour, og er en Insignia stasjonsvogn med ekstra bakkeklaring, robuste plastbiter på strategiske steder og firehjulstrekk. Dieselmotorer med 165 og 195 hk ser ut til å være på trappene for denne bilen, men ellers er det lite som er kjent om denne Opelen, som sikkert vil tiltale norske bilkjøpere.

PRESTISJEBILER

Omtrent på samme størrelse som Insignia er BMW 3-serie, som kommer i en helt ny generasjon om ikke lenge. Den skal overbevise med avansert teknologi og gode kjøreegenskaper, og skal få motorer mellom 163 og 306 hk. Stasjonsvogna Touring er ventet til høsten, og blir nok et vanlig syn på norske veier. Den skal bli større enn den nåværende stasjonsvogna, og stiller med et bagasjerom med plass til rundt 490 liter last.

Erkekonkurrenten Audi ruster også opp A4, og en kraftig oppdatert versjon er ventet i første halvår. Særlig utstyret og motorene er forbedret, og dieselmotorene strekker seg fra 120 til 245 hk. Bensinmotorene dekker et spektrum mellom 170 og 211 hk. Denne bilen er ventet til Norge om noen få uker.

NYE OG KOMPAKTE

Like viktig for Audi er den nye A3, som trolig kommer til sommeren. Den tar i bruk avansert teknologi, og skal i stor grad bygges av aluminium og høyfast stål. Det skal spare vekt, og sammenlignet med dagens A3 skal vektbesparelsen være inntil 80 kg, samtidig som bilen blir større, særlig innvendig. Kompakte motorer mellom 1,2 og to liter skal bidra til å gjøre utslippene så lave som mulig.

På samme plattform som A3 skal Volkswagen bygge det som sikkert blir den største nyheten på bilmarkedet i år, nemlig den nye Golf. Den blir bredere og lavere enn dagens Golf, og skal bære typiske VW-trekk. Nøyaktig når denne sjuende generasjonen av Golf kommer til Norge er ikke fastlagt ennå.

STERK KONKURRENT

I samme klasse som Golf skal Hyundai i30 konkurrere, og også den kommer som en helt ny bil i år. Den er ventet til våren, og skal være både godt utstyrt og forholdsvis rimelig i innkjøp. Kvaliteten skal også være på høyde med de beste kompaktbilene.

I den klassen skal også den helt nye Honda Civic inn, og den er rett rundt hjørnet. Motormessig er den for en stor del uforandret, og kommer først med bensinmotorer på 1900 og 142 hk, samt dieselen med 150 hk. Først neste år kommer det trolig en ny dieselmotor med 120 hk.

CROSSOVER

En viktig nykomling blir også Mazda CX-5, som er en crossover eller kompakt SUV. Denne biltypen er populær i Norge, og CX-5 vil trolig skru salgstallene for den japanske merket ettertrykkelig i været. Den bilen er ventet til våren.

Artikkeltags