Vest-Telemark er i kategori tre, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sine nettsider. Det betyr betydelig fare for snøskred.

– Folk må unngå å bevege seg i bratt terreng. De må kunne håndtere skredproblemene og bør ha god skrederfaring for å være i disse områdene, sier Tommy Skårholen, vaktleder på snøskredvarselet hos NVE til NTB.

Rauland

I Rauland er farenivået i kategori to, altså moderat.

Ifølge en observatør er det nå 40 centimeter snø på Rauland og det har kommet to centimeter med nysnø det siste døgnet.

– Det er fortsatt en del løssnø å finne i skogen, over skoggrensa er det en blanding av fokksnø og løssnø. Fokksnøen har stort sett stabilisert seg. I høyden, under det gamle harde snødekket finnes det fuktig kantkorna snø, opplyser observatøren på regobs.no.

NVE ber folk være forsiktige hvis de er på steder med bratte heng i raulandsområdet.

– Stort sett stabile forhold i raulandsområdet, men vær forsiktig i områder med fersk fokksnø i bratte heng og renner. Det er meldt snø og en del vind fra sørøst i fjellet i morgen. Dette vil føre til ustabil fokksnø i vestlige heng, melder NVE.

Vind gir økt skredfare

Det er kraftig vind og nysnø gir økt skredfare. Det anbefales å unngå leområde der det samler seg fersk fokksnø.

– Stadig noe nysnø og vind fra Ø-SØ gir fersk fokksnø i noen leheng der vinden tar tak. Det er lett å løse ut skred i den ferske fokksnøen. Kantkorn har liten utbredelse, men vær oppmerksom på drønn i snødekket, står det om Vest-Telemark.

NVE anbefaler alle å unngå terreng brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred. Fjernutløsning er sannsynlig.

– Drønn og skytende sprekker i snødekket er tydelige faretegn som må tas på alvor. Der vinden har tatt tak kan det ligge små flak av fersk fokksnø som er lett å løse ut, melder NVE på sine nettsider.