Gå til sidens hovedinnhold

Bestilte seier og fikk fullklaff

Artikkelen er over 1 år gammel

DRANGEDAL: Endelig kunne Drangedal IL igjen samle Norges nest beste skiskyttere til konkurranse. Det motiverte Ida Emilie Herfoss til å gå helt til topps.

Herfoss gikk høyt ut tirsdagens TA og sa hun planla å stå øverst på pallen i helgens norgescup på hjemmebane. Etter andreplass i sprinten, lørdag, klarte hun det hårete målet og tok en solid seier i søndagens jaktstart

– Jeg skyter en bom på liggende i sprinten, og da blir det vanskelig å ta igjen Kirsten Daae Wiig som skyter feilfritt, men jeg var bare 23 sekunder bak, så jeg hadde virkelig troen på seier i jaktstarten. Dette var deilig, jubler Herfoss.

Drangedølingen har hatt en noe ustabil sesongstart, men merker at det hjelper å komme hjem i kjente omgivelser. Helgen på hjemmebane ble en stor opptur for den talentfulle skiskytteren.

– Formen er på vei, og jeg føler at jeg endelig får ut det beste her i dag. Jeg kjenner jo denne løypa godt, og det var ekstra stas med jubelen fra publikummet som heiet meg frem, fortsetter Herfoss.

Herfoss vant til slutt jaktstarten med 13 sekunder. Nå er hun klar for å avslutte sesongen på best mulig måte.

– Det å vinne gir jo mersmak, så jeg håper på videre suksess denne sesongen. Det hadde vært gøy å gå EM i slutten av februar, men vi får se hvem som blir tatt ut. Jeg har i hvert fall levert en god søknad med første- og andreplass i helga, smiler en strålende fornøyd 24-åring.

Perfekte løypeforhold

Ustabile temperaturer har gjort forberedelsene til helgenes arrangement utfordrende for arrangørene fra Drangedal IL. Rennleder Bård Bråten kan fortelle om en intens arbeidsuke for å få løypene klare.

– Jeg føler at vi har sloss med værgudene i flere uker nå. Vi har fulgt med på temperaturen og værmeldingene hele tiden for å få best mulige forhold. Det har vært en brukbar snødybde, og vi fikk til å lage litt styresnø på toppen når helgen nærmet seg. Da ble løypene heldigvis perfekte, forklarer Bråten.

I underkant av 500 skiskyttere fra hele landet viste frem ferdighetene sine i anlegget på Gautefall i helgen. Det var noe mer enn hva arrangørene så for seg. Bråten mener nivået på utøverne i helgens renn er meget godt.

– Det er flott å se at vi blir flere enn det vi regnet med, og at det er så mange gode og lovende skiskyttere der ute. Det er landets nest beste skiskyttere vi ser her i dag, og flere av dem banker på døren til å gå verdenscup, så det er høyt nivå, sier rennlederen.

Erfarne arrangører

Rennet i Gautefall er et samarbeidsprosjekt mellom klubbene i Vestfold og Telemark, og Bråten synes det er positivt å få vordende landslagsløpere tilbake til hjemmebanen hans. Det ni år siden det sist var norgescup i skiskyting på arenaen.

– Vi har jo arrangert mindre renn her årlig, men utfordrende forhold og andre ting har gjort at det ikke har vært norgescup siden 2011. Klubbene i Vestfold og Telemark har i år bidratt med 150 funksjonærer, og med et erfarent apparat blir jobben min som rennleder ganske behagelig, avslutter 62-åringen med et smil.