SISTE: Begge de to savnede ble nå funnet et godt stykke fra der de gikk fra – av ekvipasjer fra Norges Redningshunder. Begge framsto kalde, men ved godt mot. De får varmeteppe fra hundeføreren og vil bli sett til av helsepersonell. Politiet takker alle de frivillige for en super jobb, melder politiet klokka 00.58.

Kvinnen og barnebarnet ble funnet i nærheten av hytta de bor på.

– De ble funnet vest for hytta de bor på, ved Gyristulvatn. Det var bekmørkt, forteller innsatsleder i politiet, Sondre Dahl.

Bestemoren og 5-åringen ble sporet opp av redningshunder.

– De ble funnet sittende sammen av Norske redningshunder. De er ikke skadet. De gikk seg vill, sier Dahl.

Det var mange mannskaper som var ute for å hjelpe til med søket. Politiet roser de frivillige.

– De har gjort en kjempeinnsats.

De to skal nå bli hentet ut av området.

– Det tar tid å komme seg ut. Det ser enkelt ut på kartet, men det tar tid, sier Dahl ved halv to-tiden.

Savnet

Politi lette fredag kveld etter en kvinne i 60-årene og hennes 5 år gamle barnebarn. De to var på en hyttetur på Svanstul, men kom ikke tilbake som avtalt. De to har tilknytning til området.

Kjent i området

– Nødetatene og frivillige søker i området på vestsiden av Flekkeren etter en dame i 60-åra og et mindreårig barn som ikke har kommet tilbake som avtalt. Det søkes også med helikopter. Noen i området som kan ha sett disse bes kontakte politiet på 112, melder politiet klokken 21.14.

Kvinnen har på seg svart bukse, har grått hår og er 160–165 cm høy. Barnet har på seg lilla jakke, rosa/lilla bukse og har langt mørkeblondt hår.

Innsatsleder i politiet, Bjørn Olav Eileftjønn, forteller at bestemoren og barnebarnet har vært savnet siden i ettermiddag. Det ble ikke avtalt når de skulle være tilbake.

– Er de turvante?

– Ja, for så vidt, sier Eileftjønn.

– Er de kjent i området?

– Ja, for så vidt.

– Har de med seg turutstyr og mat?

– Ikke som jeg er kjent med, sier Eileftjønn.

– Hva tror dere har skjedd?

– Det er umulig å si, men vi søker med veldig store ressurser. Vi har trykket på den store knappen og kommer til å søke for fullt utover natta.

Sjekker hytter og vann

50–60 mannskaper var med i søket.

– Alt av hytter sjekkes og vi har båt på vannet for å eliminere at de er der. Vi har ingen mistanke om at de er i vannet, sier innsatsleder.

Etter det TA erfarer har letemannskaper gått flere runder rundt rundløypa, både med og uten hund.

– Alt av tilgjengelige ressurser er i bruk.

Det er dårlig dekning i området.

Varmesøkende kamera

Det er både Seaking og politihelikopter som søker. Helikoptrene har varmesøkende kameraer. Røde Kors er mannsterke og har stilt opp med 45 mannskap fra RK, NF og NRH, ni ATVer, to båter og kommandovogn. Norske Redningshunder opplyser at de deltar i søket med 14 redningshunder og en operativ leder.

Det er stor trafikk av biler på stedet og basen for leteaksjonen er satt til parkeringen til skiløypene. En oppdatering fra politiet kom klokken 22.23.

– Det er ikke gjort funn i søket ennå. Det vil fortsette med uforminsket styrke videre utover kvelden og eventuelt natta. Det er frivillige mannskaper og nødetater i søk på stedet, i tillegg helikopter. Det bekreftes at det er en bestemor og et barnebarn som er savnet.