Gå til sidens hovedinnhold

Ber Stensrud om å trekke anklagene

Artikkelen er over 1 år gammel

DRANGEDAL: Advokat Sigurd Klomsæt ber igjen om at anklagene mot hans klient Magnus Straume blir trukket tilbake.

Advokaten stiller seg uforstående til kommentarene fra advokat Jon Wessel-Aas som representerer Drangedalspostens redaktør Jan Magne Stensrud. Dette ble omtalt i TA på lørdag. Nå er det klart at saken kommer i forliksrådet i Kragerø til høsten.

Drapstrusler

Klomsæt representerer Magnus Straume i denne betente saken.

– Jeg ble kontaktet av Straume fordi Varden ville ha en kommentar fra Straume om at Stensrud var drapstruet av blant andre Straume. Både Straume og jeg avviste påstandene – muntlig og skriftlig, skriver Klomsæt i en pressemelding.

Saken ble slått opp på førstesida og fikk en bred omtale.

– Selvsagt er dette så alvorlig at det ikke kan stå uimotsagt. Det er dette som er hovedsaken i forliksklagen, framhever Klomsæt.

I TAs sak ble lørdag sier advokat Wessel-Aas at det er et gitt grundig tilsvar til motparten.

– Det er med respekt å melde ubegripelig. I tilsvaret er det ikke nevnt ett ord om oppslaget i Varden og drapstruslene. Det er lydopptak av de angivelige truslene. Lydopptaka, som TA har lagt inn på TA.no, dokumenterer at anklagene fra Stensrud er uriktige.

– Lurvete håndtering

Klomsæt går også nærmere inn på «støttekontaktsaken», der Straume ble anklaget for å ha underslått 100 000 kroner som støttekontakt fra en eldre person.

– En grundig politietterforskning førte til at Straume ble fullstendig renvasket. Det ble, av familien, klaget til statsadvokat som forsterket henleggelsen, fra «bevisets stilling» til «intet straffbart» – da ringte den eldre personen til Magnus og sendte blomster til han, skriver Klomsæt.

Han reagerer på omtalen i Drangedalsposten.

– Viktigste kilder var den eldre personens nærmeste familie og disse var en del av Stensruds private omgangskrets. Dette er fravær av kildekritisk journalistikk, men blir altså av Wessel-Aas ansett som veldig ordinær journalistikk Såvel Magnus som jeg har stor sans for kritisk journalistikk, men usannheter og lurvete håndtering i den hensikt å skade Magnus aksepteres ikke.

Advokaten skriver at Stensrud i stedet for å trekke anklagene, har sendt svært mange sms til hans klient. Med innhold om at forliksklagen bør trekkes og at Straume betaler hans advokatutgifter, som er kostbare.

– Dette er helt uhørt og jeg antar at hans advokat opplyser om hvordan man forholder seg til prosesser i rettssystemet. Det er vårt håp at Stensrud innser alvoret i saken og trekker tilbake anklagene.