Pusset opp for tre millioner

 Fredag åpnet Robert Lind og Frank Aarak sin 11 restaurant.

Fredag åpnet Robert Lind og Frank Aarak sin 11 restaurant.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN/DRAMMEN: Lørdag åpnet Robert Lind og Frank Aarak sin 11 restaurant.

DEL

Denne gangen var det på Union Brygge i Drammen.

Det begynte i det små med en redningsaksjon på Cafe Osebro for 17 år siden. Men så løsnet det, og i dag åpnet Telemarks restaurantkonger sitt tiende utested.

- Velkommen, velkommen, sier Bø-heringen Hans Aarak til gjestene som strømmer inn døren til Drammens nyeste restaurant.

Les også: Erobrer landet med Osebro-mat

Gjestene ankommer med blomster og store smil. De kikker seg rundt, får velkomstdrikk og sender lange blikk til den innbydende tapasbuffeten. De inviterte er håndverkere som har jobbet for å få stedet ferdig, det er foretningsforbindelser, næringslivet i nærområdet, venner og naboer.

- Hei ja, gratulerer, smiler Ellen Haugen og Torill Sire idet de treffer på Aarak i døra. Sire bor et par etasjer opp, og var blant de inviterte i kategorien naboer. Hun synes det var veldig hyggelig å bli invitert.    

Elleve steder

Sammen med Robert Lind har Hans Aarak jobbet mot denne dagen helt siden rett etter nyttår. Endelig kan de vise frem hva de har drevet på med bak gråpapiret på vinduene, og endelig kan de åpne dørene for sultne gjester.

Men de har blitt ganske drevne på å åpne restuaranter. For duoen har drevet med mye annet enn Drammensrestuaranten de siste månedene. Duoen har ti andre serveringssteder i Vestfold og Telemark.

– Dette er den sjette med Becks-navnet, men det 11. utestedet i hele konseptet, forteller Robert Lind.

Selv har han jobbet i bransjen siden han var 18. år.

Kjøpte Elvebredden

Foruten Osebro i Porsgrunn, som de to startet for 20 år siden, er byene Skien, Larvik, Tønsberg og Sandefjord med på Becks-skuta. Og nå altså Drammen.

- Drammen har et stort potensiale, sier Lind.

Det var i november Lind og Aarak kjøpe Elvebredden Restaurant. De drev den som den var i november og desember, og startet oppussingen på nyåret.

- Man skal kunne kjenne igjen at det er en Becks, men alle restaurantene er ulike, sier Lind.

Arkitekt Simon Bartley er mannen som har tegnet ti av Lind og Aaraks restauranter.

Fra i morgen er a la carte-menyene klare på bordene. Da kan 130 gjester spise inne, og omtrent 110 ute.

Artikkeltags