Det melder Skien kommune på sine egne hjemmesider.

Det var en spent forsamling fra barneverntjenesten, som var samlet foran storskjermen i kantina i Kverndalen torsdag.

- De vet de skal få kake. Resten blir en overraskelse, sa barnevernleder Kari Honerød like før samlingen.

Kaken var sikkert god den, men prisen smakte nok enda, da juryen logget seg på Teams og leste opp sin begrunnelse - hvor de tildelte Barnevernstjenesten i Skien den regionale Mangfoldsprisen 2021.

- I dag kan vi være stolte. Tusen takk alle sammen, strålte Honerød foran sine ansatte.

Juryens begrunnelse

Det var i juni det ble klart at de var nominert i den gjeve konkurransen, og den gang sa barnevernledeen: «Vi er glade for og stolte over å bli nominert til Mangfoldsprisen. Vi er opptatt av å rekruttere ansatte med ulik etnisk bakgrunn, og er sikre på at det gjør oss til en enda bedre barneverntjeneste», noe juryen helt klart var enige i.

– Barneverntjenesten i Skiens bruk av de ansattes kulturkompetanse er avgjørende for at brukerne kan møtes på en riktig og sensitiv måte. Virksomheten gjennomsyres av en bevisst holdning til integrering både utad og innad, sier juryleder Rebeka Holmes-Farmen, rådgiver innenfor næring, innovasjon og kompetanse i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Nasjonal vinner kåres i november

Vestfoldlab AS stakk av med seieren i kategorien for små virksomheter. De fikk ros for og ta i bruk de ansattes styrker og ruste dem for langvarig innsats i norsk arbeidsliv.

Nå venter konkurranse på nasjonalt nivå for de to virksomhetene, mot tilsvarende vinnere fra alle fylker i landet.

Det er en nasjonal jury som avgjør hvilke virksomheter som til slutt vinner gull, sølv og bronse innen hver kategori, i tillegg til «Årets mangfoldsvirksomhet». Sistnevnte deles ut til én av de to gullvinnerne. De nasjonale prisene deles ut av kunnskaps- og integreringsministeren på IMDis årskonferanse den 19. november.