Denne gjengen bestemte tema

GLEDER SEG: Jenny, Vetle, Mille og Sebastian i Akrobaten idrettsbarnehage gleder seg til å gå først av barnehagene i Barnas dag-opptoget i Storgata.

GLEDER SEG: Jenny, Vetle, Mille og Sebastian i Akrobaten idrettsbarnehage gleder seg til å gå først av barnehagene i Barnas dag-opptoget i Storgata. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Akrobaten idrettsbarnehage vant konkurransen om årets tema for Barnas dag-opptoget. Totalt kom det inn 50 forslag.

DEL

Og temaet de vant med, er: Ut på tur, aldri sur.

– Det passer jo bra, siden det er Friluftslivsåret i år. Her i barnehagen er vi ute på tur i skog og mark i nærmiljøet hver dag, sier fagansvarlig i barnehagen, Ane Gjelle.

Det er foreldrene i barnehagen som sendte inn forslaget til tema.

 – I år fikk vi inn veldig mange forslag til tema, totalt 50. Det er flere enn tidligere år. Gøy at det er så stort engasjement rundt dette, sier Barnas dag-sjef, Christer Halvorsen.

Det var flere andre som foreslo friluftstema i år, men Akrobaten var altså førstemann.

Vinnerne får 2500 kroner til å bruke i sin barnehage. Barnehagen får også tradisjonen tro gå først av barnehagene i Barnas dag-opptoget i Storgata lørdag 30. mai.

- Det blir kjempegøy å gå helt først i toget, jubler Jenny, Vetle, Mille og Sebastian.

- Vi er aldri sure på natur, forteller Vetle.

- Det jeg liker best med tur, er å klatre i trær, leke detektiv og finne rådyrbæsj og søppel i den store skogen, sier Jenny.

- Jeg liker best å grille og drikke melk ute i skogen, sier Mille.

Men hvordan selve opptoget blir seende ut på den store dagen, har de ikke bestemt seg for i barnehagen ennå.

- Det blir en liten utfordring for oss, sier Gjelle.

Artikkeltags