Kunsthall Grenland har fått 150 000 kroner fra Kulturrådet og 150 000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet Porselænshagen. Denne høsten leder Christina Peel prosjekt nummer to. Formålet er å videreføre noe av Porsgrunns kulturarv gjennom å gi barna kreative erfaringer med porselen.

– Det er mange kunsttilbud for skoler, men ikke til barnehager. Dette prosjektet er spisset mor femåringer i barnehagen, forteller intendant i Kunsthall Grenland, Andreas Rishovd. Barna skjevler ut den plastiske porselensleiren i tynne lag og skaper avtrykk med blader, pinner, kongler og andre til de har funnet på veien.

– Vi tar hensyn til hvilke nivåer barna er på, sier Rishovd.

Gjennom Den kulturelle bæremeisen veileder porselenskunstner Christina Peel barnehagebarna.

– Barna er herlige å jobbe med. De har forskjellig energinivå, er åpne og nysgjerrige. Jeg har i lang tid jobbet med formidling mot barn, og synes det er ekstra stas at det er barnehagene sin tur denne gangen, sier Peel, mens femåringene maler på porselensleiren. Barna er fokuserte på oppgaven, men tar seg litt tid til å snakke med avisen.l, mens femåringene maler på porselensleiren. Barna er fokuserte på oppgaven, men tar seg litt tid til å snakke med avisen.

– Vi samlet kongler på vei hit, forteller Emilie. Vetle har trykket et blad på porselensleiren. Han gleder seg til å brenne det i ovnen og se det ferdige resultatet.

– Når vi er ferdige skal vi ha utstilling.

– Ja, det er riktig, sier Karen Dalevoll, som er ansvarlig for Den kulturelle bæremeisen.

– Da kan foreldrene komme og se hva ungene har laget.