Garstads midtstopperkollega Adam Pytel har i tillegg scoret fire, så det er liten tvil om at Pors er over middels gode på dødballer.

– Vi trener en del på det på treningene. Hvordan løpene skal komme og hvor ballen skal slås. Det er ikke helt tilfeldig, sier Garstad etter 3-2-seieren mot Mjøndalen.

– Når jeg og Pytel kommer er motstanderne i trøbbel, gliser den tidligere Hei-spilleren.

Og det var nettopp dødballene som reddet Pors i mandagens kamp mot Mjøndalen 2. Bortelaget, som ligger under streken, var fullt på høyde i banespillet og kunne fort fått med seg noe fra styrtregnet på Vestsida.

Men så var det disse dødballene da.

Først utlignet Tobias Garstad etter en times spill, før Pytel stanget inn det som skulle vise seg å bli seiersmålet midtveis i den andre omgangen. Dermed henger Pors fortsatt med Eik Tønsberg i kampen om opprykk, langt foran tredjelaget på tabellen. De to er i en egen klasse og står med 18 seire hver på 20 kamper.

– Vi spiller kanskje ikke helt på topp for tida, men vi vet at vi kan snu det. Vi har gjort det flere ganger i år og vet at kampene varer i 90 minutter, sier Garstad.

7. oktober er det duket for det som fort kan bli en ren seriefinale når Pors tar turen til Tønsberg for å møte serielederen, men så langt fram tenker ikke Garstad ennå.

– Vi tar én kamp av gangen. Nå venter det først en vanskelig bortekamp mot Fredrikstad 2 neste gang. Vi må ha fullt fokus inn mot hver eneste kamp, så får vi se, avslutter den målfarlige midtstopperen.

FAKTA

Pors – Mjøndalen 2 3–2

Pors stadion, 124 tilskuere.

Mål: 1–0 selvmål (11), 1–1 Fotland (38), 1–2 Bratvold (49), 2–2 Garstad (59), 3–2 Pytel (66).

Pors (fra start): Petter Hagen – Wojciech Jurek, Tobias Garstad, Adam Pytel, Emmanuel Gisa – Simen Thorsen, Kjetil Svarteberg, Noah Fjeldberg – Mats Bruu, Granit Shala, Ådne Nordbø.

Gult kort: Adam Pytel, Pors.