Arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag om å myke opp bestemmelsene for hvor mye vi kan jobbe og når, er overflødig, fremholder Finansforbundets leder Pål Adrian Hellman overfor NTB.
— Det er ikke så lenge siden bankene hadde ganske så begrensede åpningstider. I dag tilbyr de sine tjenester 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Dette har vi fått til gjennom forhandlinger mellom partene, og innenfor dagens lovverk, sier Hellman.
FLEKSIBILITET
Han understreker at også Finansforbundets 39.000 medlemmer innen bank, forsikring og IT-næringen setter stor pris på normalarbeidsdagen — i likhet med andre arbeidstakere.
— Noe av årsaken til at det er en villighet til å jobbe kveld, natt og helg er at timeprisen er høyere. Fleksibiliteten henger sammen med lønn og goder for dem som er på jobb, sier han.
- LES OGSÅ: Uenighet stopper togtrafikken
LOJALITET
At en student kanskje ville vært villig til å jobbe de samme ulempevaktene til en langt lavere lønn, med håp om å få en fot innenfor, bør ikke friste arbeidsgiverne, mener Hellman.
— Raushet er en fordel for arbeidslivet. Når arbeidsgiverne har vilje og evne til å legge på attraktive godtgjørelser knyttet til ulempe, så gjør det noe positivt med de ansattes lojalitet og vilje til å stå på, sier han.
STREIK ONSDAG
Finansforbundets medlemmer deltar på i den to timer lange politiske markeringen mot regjeringen onsdag ettermiddag.
— Vi er ikke prinsipielt mot å se på lover og regelverk. Men det fordrer en bred dialog. Denne gangen har regjeringens evne til å lytte til oss som part, ikke vært helt til stede, sier Hellman. (ANB—NTB)