– Det er helt utrolig. Det går helt over styr for oss nå, så glade er vi, sier Odd Paulsen som satt hjemme i Bamble og så løpet sammen med kona og moren sin. Sammen med datteren Linda Cathrine Kvernenes eier han fenomenet.

Som på Solvalla i mai, måtte Odd Herakles gjøre jobben utvendig for finske HV Tuuri. På Solvalla ble det kontrollert. I dag ble det en centimeterstrid, der igjen marginene var på Bamble-traverens side. Gjestekusk Mats E. Djuse fra Sverige satt opp, da Tom Erik Solberg var opptatt med NM og storløp på Leangen.

– Det var så jevnt at det var umulig å si, men utrolig deilig å se at han vant igjen. Han har sett fantastisk ut hele dagen etter hva vi har fått med oss. Nå blir det neppe NM i år så lenge han står i Sverige. Det blir for lang og krevende tur, sier Paulsen.

Side om side kjempet duellantene på oppløpet. På målstreken var Odd Herakles først og fikk 50 000euro for det. Omregnet til norske penger er det cirka 500 000 kroner etter dagens kurs. Det betød at Odd Herakles passerte 10 millioner kroner innkjørt med god margin og samtidig passerte sin far Moe Odin på innkjørte penger. Han stoppet på 10 020 000 kroner. Odd Herakles har nå over 10 150 000 kroner på sine 131 starter.