Nå har Ibsen blitt bakeri

To ansatte: Albert Islam Poliku har to ansatte utenom seg selv, Kathe Grønning og en baker fra Bulgaria. – Han sover nå, ler han.foto: roar hushagen

To ansatte: Albert Islam Poliku har to ansatte utenom seg selv, Kathe Grønning og en baker fra Bulgaria. – Han sover nå, ler han.foto: roar hushagen Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Gratulasjonene strømmer på til det nystarta bakeriet i Lundegata. Nå er Ibsen-navnet også knyttet til et bakeri.

DEL

Foruten vår egen kjente forfatter, er også Ibsen navn på et privat sykehus i Porsgrunn.

– Jeg måtte sjekke at det var greit, jeg vil være nøye på det. Men så lenge det ikke var i bokbransjen, så var det helt ok, forteller Albert Islam Poliku.

Gratulasjoner

Bakeriet har bare vært åpent i to dager, men gratulasjonene strømmer på, også fra konkurrentene.

– Det er en hyggelig gest, som jeg setter stor pris på. Men vi kommer ikke til å være konkurrenter, det handler mer om et samarbeid, forteller han.

Han har jobbet i Tinholt bakeri i ti år tidligere.

– Jeg har ikke lyst til å brenne vennskap, vi skal hjelpe hverandre, når det er nødvendig forklarer han.

Han er også klar på at han er et litt annerledes innslag i bakeriverdenen.

– Jeg har nye produkter som ikke finnes fra her fra før av. Jeg kommer med middelhavsprodukter som blir laget i land som Italia, Hella, Tyrkia og Makedonia, forklarer han.

Og det er det sistnevnte landet Poliku kommer fra.

– Jeg har vært i Norge siden 1986. jeg kom hit som sjuåring ikledd bermudashorts. Jeg kom fra et land der det var noen og tjue grader. Her var det vinter og to meter snø, forteller han på godt norsk. Naturlig nok når han har vært her i snart 30 år, men det er ikke alle som lærer språket, men Poliku er tydelig stødig på mer enn bare uttalen.

Tradisjonsbakeri

Det er ikke hvilket som helst bakeri han etterfølger. Grenland håndverksbakeri har holdt til her i mange år. Nå er navnet Ibsen bakeri.

– Det var et veldig langt navn, som ingen kjente noe til. Og Ibsen er assosiert med noe positivt. Men jeg er klar over at jeg leker litt med ilden. Det er produktene min som jobber for meg, det er de som skal få kundene til å komme tilbake, poengterer han.

Og han garanterer ferske varer.

– Her blir alt laget på natta, og stekt på morgen. Det er ikke frosne varer som blir tinet opp, slik andre kan drive med, forklarer han.

Restene blir ikke kastet.

– De gir jeg til krisesentret i Skien. Jeg vil gjerne gi det videre til folk som ikke har det ålreit. Det er ikke for at jeg skal få en klapp på ryggen. Det er for galt å kaste maten, men jeg har gitt beskjed om at de må komme å hente det selv, sier han. Han overtok lokalene 1. juli, men det var først mandag denne uka bakeriet ble åpnet.

– Jeg har en niåring som ikke liker bakervarer, men dette har falt veldig i smak. Jeg ble sendt ut for å få tak i mer, forteller Therese Simonsen, som roser det nye tilbudet.

Artikkeltags