«Skam deg, Mayliss!» er tittelen på forestillingen som varer i en time.

Går og går

Nylund er skuespiller og tidligere teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag.

«Skam deg, Mayliss!» var hennes avskjedsforestilling ved teatret.

– Men nå spiller jeg den på sjette året, forteller hun.

Den har gått fra Nordland teater i nord til Kilden i sør.

Forelsker seg

Kort fortalt mener hun det er en rørende, alvorlig og humoristisk fortelling om en barnløs enke (over 70 år) som forelsker seg i en håndverker som renoverer badet hennes.

– For å kunne åpne seg for en ny kjærlighet må hun renske opp i sitt tidligere liv. Og apropos snakket om «kvinnehelse» og rynker så er altså verken alder eller rynker et hinder for kjærlighet i moden alder!

Terningkast fem

Romerikes blad kastet terningkast fem etter forestillingen på Lillestrøm kultursenter som har tittelen: Modne drømmer om beltespenner, upassende omfavnelser og kjærlighet. Anmelder Heidi Fevik Olsen skriver blant annet:

«Vi får bli med på en reise i både fortid og fremtid, Mayliss viser seg å være en uredd kvinne som bruker sine opp og nedturer til å komme seg videre, og det er tilfredsstillende for publikum at hun våger å satse på seg selv.

Dette er en forestilling jeg tenker er for et veldig målrettet publikum. Historien Mayliss forteller vil jeg tro har paralleller til mange voksne kvinners liv der ute, mens mange yngre kvinner kanskje ikke har kjent på denne skammen i like stor grad som Mayliss beskriver.

Det kan vi takke blant annet kvinner som Mayliss for, det er forfriskende at det blir satt ord på seksualitet fra dette ståstedet, som bidrar til en normalitet.

Liv Hege Nylund gjør en utmerket jobb med å holde monologen levende i en raus time og hun balanserer fint nyansene i følelseslivet samtidig som hun evner å skildre seksualitet på en troverdig måte.»

Drammens teater mener dette er en liten perle av en forestilling som tematisk treffer et godt voksent publikum.

Liv Hege Nylund har jobbet på flere teatre, blant annet Svenska riksteatern, Det norske teatret, Hordaland teater, Trøndelag teater, Åarjelsaemien teatere og Turnéteatret i Trøndelag.