Gå til sidens hovedinnhold

Avrundet med suksess i fjor – åpner våren med hjemvendt skiensjente

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Mot slutten av fjoråret kunne Skiensjazzdraget notere seg suksess og godt over en dobling av publikum til festivalen Jazzfest Skien. Nå tar klubben fatt på vårsesongen med sju nye konserter. Det starter lørdag 1. februar med ei hjemflytta skiensjente.

Ingrid Halle bodde ti år i Aalborg i Danmark før hun vendte nesa hjem for å bli kirkemusiker i Borgestad kirke. Nå får hun æren av å åpne vårsesongen i Skiensjazzdraget med sitt eget band som foruten vokalisten selv består av musikerne André Kassen, Carsten Kær Nielsen, Kenneth Dahl Knudsen og Matias Fischer-Mogensen. Halle har skrevet ny musikk de siste årene, og møter publikum med et knippe personlige låter.

Arrangøren er fornøyd med programmet de har satt sammen:

– Denne våren leverer jazzbyen Skien på sitt beste. Scheen jazzorkester feirer 10 år i 2020, og vi er stolte av å arrangere deres jubileumskonsert. Der får vi høre flere av våre profilerte jazzmusikere, og på fire av de andre konsertene i vår finner vi også musikere fra Skien, som Ingrid Halle, André Kassen, André Roligheten, Even Helte Hermansen og Audun Kleive.

Scheen jazzorkester er ett av fem nasjonale jazzensembler med tilknytning til de regionale jazzsentrene. Etter 10 år kan de se tilbake på sju utgivelser med bestillingsverk skrevet hovedsakelig av bandets egne medlemmer. Flere av platene har høstet gode kritikker i norsk såvel som internasjonal presse. Under jubileumskonserten i april vil de gi publikum et sammensatt repertoar basert på tidligere prosjekter.

Hele vårprogrammet ser slik ut:

Lørdag 1. februar: Ingrid Halle Band - Lyriske stemninger

Tirsdag 11. februar: Waldemar 4

Søndag 1. mars: Silje Nergaard og Espen Berg

Onsdag 11. mars: Red Kite

Fredag 17. april: Scheen jazzorkester

Lørdag 25. april: Klangbein (Lørdagsbarn)

Onsdag 29. april: Mike Stern og Jan Gunnar Hoff Group

Sesongen på Ibsenhuset avsluttes med det som omtales som en amerikansk gitarlegende sammen med en norsk supergruppe. Mike Stern har vært kåret av Down Beat som en av de beste jazzgitaristene gjennom tidene, og han har fartstid fra blant annet Blood, Sweat & Tears, Billy Cobham og Miles Davis, minner arrangøren om. I det norske bandet han turnerer med finner vi også Audun Kleive. Samarbeidet har resultert i albumet «Jan Gunnar Hoff Group feat. Mike Stern».

Godt resultat

Et visst internasjonalt sus var det også over høstsesongen som nå er et tilbakelagt kapittel. Jazzfest Skien ble arrangert for tredje gang i november, med Jan Garbarek Group som et høydepunkt blant totalt 16 programposter. I rapporten fra festivalen går det fram at Jazzfest Skien med denne bookingen fikk et gjennombrudd når det gjelder publikumsbesøk, med totalt 1973 registrerte besøkende mot 730 i 2018 og 594 i 2017. Det ble solgt billetter for 635 570 kroner, langt mer enn i 2018 da billettsalget beløp seg til 65 700 kroner. Tallet for 2017 var 108 935 kroner. Fjorårets festival, som mottok støtte fra både offentlige instanser og private bidragsytere, gikk i balanse, med et lite overskudd på 600 kroner.