– Vi investerer for framtiden og vi er stolte av å investere i et solid selskap med god historikk og lokal forankring. Dette vil styrke Autostrada sin posisjon i Telemark. Autostrada og Bilforum Notodden er en utmerket kombinasjon med like verdigrunnlag – passion for bil og mennesker. Vi har store ambisjoner i Øvre Telemark og er veldig stolte over å kunne ønske vår femte butikk velkommen i familien. Vi gleder oss til samarbeidet med Bertel O. Steen og to fantastiske merkevarer, sier bilforhandler av Autostrada, Gisle Valen i en pressemelding.

Autostrada Bil AS går i kompaniskap med Bilforum Notodden AS fra 1. september 2021. Sammen skal de etablere Autostrada Notodden og forhandle de store merkevarene Mercedes-Benz og Peugeot. Det jobbes nå med etablering i Seljord.

– Dette blir startstreken for noe nytt og spennende i Øvre Telemark, melder de.

Trenger flere folk

Bilforum Notodden AS har vært forhandler av Peugeot siden 1996. Styreleder Oddvar Kollsete og daglig leder Rune Andreas Johansen sier i pressemeldingen at de har stor tro på samarbeidet og ser fram til å utvikle og drive Autostrada Notodden med to store merkevarer.

– Bilforum har i dag en fantastisk beliggenhet ut mot E134. Anlegget skal bygges ut, oppgraderes og det er behov for økt bemanning. Bygget blir et sentralt utstillingsvindu mot den trafikkerte veien. Autostrada Notodden vil være en attraktiv arbeidsplass og solid aktør i bilbransjen, opplyser de.

Autostrada Bil AS forvalter i dag merkene Volvo, Jaguar, Land Rover, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional, Jeep og Subaru under navnet Autostrada fordelt på tre lokasjoner i Skien, Porsgrunn og Arendal. Selskapet eier også 49% av Porsche Center Porsgrunn og 45% av Star Bilskade. Selskapet startet opp i 1995 og har i dag 140 ansatte. Virksomheten forventes å omsette for 1,4 milliarder kroner i 2021 fordelt på cirka 3 000 biler.