Det er på tide med en ny vinner fra Grenland, slår han fast overfor NTB etter å ha gjennomført første prøve i Trondheim Spektrum torsdag. Finalen går samme sted lørdag.

– Det føles veldig, veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med hele opptredenen. Så nå prøver jeg bare å nyte at jeg får lov til å være her, sier han.

Fått MGP-følelsen

Det er først nå han har fått den ekte Melodi Grand Prix-følelsen.

– Det var veldig gøy å være i delfinalen. Men dette er Norges største scene, og det har jeg så stor respekt for. Det føles så deilig. Sangen fortjener en sånn scene, sier Atle Pettersen.

– Og så er det lille meg alene på scenen. Det er press for å klare å fylle den. Men jeg er veldig fornøyd, fortsetter han.

Tre minutter som teller

Han berømmer folkene i produksjonen av showet, som teknikerne.

– Det viktigste er å øve på å synge sangen. Alle vi artister mobiliserer det vi kan i kanalene våre. Men min erfaring med denne type program, som begynner å bli litt, tilsier at det er de tre minuttene som gjelder. Det er da du må levere det aller beste du har levert. Det er da du kan overbevise de store massene, som kommer til å avgjøre dette, sier artisten fra Skien.

Atle Pettersen er først ut av de ni artistene i finalen, som går foran 8.000 publikummere i salen og på NRK lørdag kveld.

Finale i Liverpool

Vinneren får representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Liverpool i mai. Den årlige musikkonkurransen arrangeres i år i Storbritannia. Normalt er det slik at vinnerlandet får arrangere den neste konkurransen, men Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) ga den oppgaven til Storbritannia på grunn av situasjonen i fjorårets vinnerland, Ukraina.

Norge har allerede fått tildelt startnummer 4 i den første semifinalen, som holdes tirsdag 9. mai.