– Det er fortvilende og forferdelig, sier Arve Graarud.

Forsikringsmarerittet startet i januar 2022 da Arve ble syk og måtte legges inn på sykehus. Han skulle egentlig til Thailand med ektefellen, Elaine Graarud, men i samråd med en lege ble det bestemt at turen måtte avbestilles.

Heldigvis hadde han huket av at han ønsket avbestillingsforsikring fra reiseselskapet Travellink. Derfor trodde han dette skulle bli raskt avklart. I februar begynte arbeidet med forsikringsselskapet.

Kasteball mellom partene

Men kommunikasjonen har ikke gått knirkefritt. Han tok først kontakt med Travellinks forsikringsselskap.

– Da fikk jeg beskjed om at de ventet på avklaring fra reiseselskapet. Jeg kontaktet Travellink som sa at de ventet på flyselskapet. Emirates, flyselskapet, sa de hadde sendt over alt til Travellink.

Arve opplever at han har vært en kasteball mellom partene.

– Alle avventer hverandre, og vi avventer alle, sier Arve mens han ler litt.

– Det siste vi fikk fra Travellink var i desember 2022. De jobbet fortsatt med saken. Da hadde det gått mange måneder, legger han til.

Travellink beklager og har tatt kontakt med forsikringsselskapet. Prosessen med å utbetale Arve Graarud pengene er i gang. Se tilsvaret deres lenger ned.

– Komikveld

Nå er det mai 2023 og paret har enda ikke fått igjen pengene.

- Vi betaler en forsikring for å slippe dette her. Jeg trodde det var slik at de betalte til oss i forkant, og så måtte de ta det videre med reiseselskapet, sier Arve.

Turen kostet 22.000 kroner.

– Det er ingen fremdrift i saken. Jeg har gitt opp.

Et ekstrapoeng er at hele reisen var betalt med kredittkort. Arve trodde derfor han hadde helgardert seg mot det som har utspilt seg.

– Men kredittkortselskapet vil avvente for å se hva reiseselskapet kommer fram til. Det er en komikveld dette, sier Arve.

Vil ikke reise med Travellink igjen

Nå velger han å ta saken til mediene.

– Vi må belyse saken. Det kan være mange andre i samme situasjon. Det forundrer meg ikke.

Neste gang paret skal ut på tur, blir det ikke med Travellink.

Hele forsikringssaken har vært utmattende.

– Det er trenering fra A til Å og frustrerende. Jeg ringer inn og får beskjed om å gå inn på nettsidene for å få informasjon. Der står det ingenting.

Skal gå gjennom rutinene

Travellink har sett kommentarene til Arve, og forklarer at hvis kunden avlyser reisen selv, må han eller hun selv klargjøre alt med forsikringsselskapet.

I dette tilfellet skal det ha vært misforståelser som er årsaken til at det har tatt så lang tid.

I denne situasjonen har Travellink tatt kontakt med forsikringsselskapet og oppklart situasjonen. Forsikringsselskapet vil nå ta kontakt med selskapet og refundere beløpet.

– Vi beklager og forstår at kunden er sint og frustrert. Vi skal gå gjennom våre interne rutiner og snakke med vår kontakt hos forsikringsselskapet, skriver Travellink i en e-post til Nettavisen.