Eller Stig Ulvestad som er navnet han bruker når han ikke spiller gitar. På scenen er han kjent for å være den eneste mannen som får gitaren til å snakke nynorsk.

Melodiøse låter triller ut fra instrumentet, uten vokal.

Det tar han til gjengjeld igjen mellom låtene. Da kommer historier og anekdoter som lokker smil og latter fram hos publikum.

– Musikken er sjelefred, slår Helge Strand fast. Han er kulturverten på Horg kulturhus som med hjelp av samboer Berit Hanken henter artister til verdens minste kulturhus, i hvert fall Norges minste.

Men i disse koronatider, måtte mikrofestivalen Kornskrud flyttes til Strengen brygge.

Nære ved å gi opp

Men også små ting kan skape noe stort. På mikrofestivalen som ble arrangert i helgen, var det Stig Ulv som fikk æren av å åpne både fredag og lørdag.

– Han bor hjemme på sofaen, hos oss forteller samboerparet. Det er tette relasjoner mellom artisten og arrangørene.

– Jeg vurderte sterkt å gi meg som artist, men jeg fikk en sånn opptur på Horg kulturhus da jeg spilte der. Konserten var utsolgt, tilbakemeldingene jeg fikk fra publikum, og måten jeg ble møtt på. Finnes det virkelige sånne mennesker, tenkte jeg.

For det er som han sier fryktelig vanskelig når en må gjøre alt sjøl som artist.

«Hjartevarme» var låten som ble laget og som ble gitt i julegave i fjor.

– Det er kjemperørende. Nå er vi veldig inhabile, men det er den peneste låten i verden og det er vår sang, mener Helge Strand. Men han påpeker at sangen ikke bare handler om dem, men om hele mottakelsen Stig Ulv fikk i Lunde.

Vertsparet fikk også velge sine favorittlåter til den andre konserten på Strengen brygge.

Nå har planene om droppe artistlivet forlengst blitt forandret. I stedet ser vestlendingen fram mot til tiårsjubileumet neste år.

– Da blir det en samleplate av det vakreste så langt. «Hjartevarme» ble sluppet digitalt i helga digitalt på Strengen brygge. Stig Ulv registrerer til sin store glede at den allerede er i ferd med å krype oppover på listene. Han var også svært fornøyd med mottakelsen på Strengen brygge, og ikke minst med publikum.

– Jeg har opplevd mye på konserter, og det er ganske sjeldent med et så veloppdratt og musikkinteressert publikum. Det var helt stille, så var det begge dagene. Det er også ganske sjeldent at arrangørene stenger baren under konsert. Det er kult når de er så bevisste og idealistiske.

Publikum var også storfornøyde.

– Jeg må alltid hjem når det skjer noe. Jeg var nok en av de første som kjøpte billetter til begge dagen, sier Frode Skjeldal som omtaler seg selv som horgianer, en gjenganger.

– Det er så mye, mye bedre å gå på konsert på Horg kulturhus. Det er maks og 100 prosent hver gang, det er helt rått. Det er veldig bra på Strengen brygge. Jeg er nesten vokst opp her med en bestemor i nabolaget, sier han. 40 billetter ble solgt på lørdag, og det var maksgrensa.

– Det er mye bedre med et lite publikum enn 300–400 stykker der halvparten ikke er interessert i å høre på musikken, mener Øyvind Storhaug.

– Oppbygningen var perfekt. Stig Ulv fikk folk ned på jorda med hvilepuls i hele lokalet, og så var det mer trøkk etterpå. To artister hver kveld var helt perfekt, oppsummerer Strand.