– Jeg har egentlig bare handla til meg selv, jeg, smiler Kolbjørnsrud mens han kikker ned i posene sine. – Nei, her var det noe damegreier og, så kjerringa har fått seg litt nytt ho også, legger han fort til.

– Vi lar oss lure av alle tilbudene her, det er jo helt opp til 40 prosent, og da sparer du litt på noen tusenlapper da, sier han. Arnfinn er i utgangspunktet litt skeptisk til Black Friday, men endte allikevel opp på Tuvensenteret fredag formiddag.

– Det var på tide men en fornying av garderoben nå, smiler han.

Gaver til morgenfuglene

Senterleder Margit Bakken forteller at mange kunder er veldig bevisste når de tar turen ut Black Friday.

– Mange har studert tilbud og vet hva de skal kjøpe, og det går i mye julegaver, sier hun.

– Dette er et avspark for julehandelen, det er en lønnsom dag, både for oss og for kundene. Black Friday har kommet for å bli, selv om det er omdiskutert, sier hun.

Ved åpning klokka sju i dag tidlig sto 200 gaveposer klare til de første kundene. Fordelt i posene var gavekort på til sammen 10 000 kroner og spennende produkter fra Meny. Morgenfuglene ble veldig glade for posene, forteller Bakken. Og la til at de tidligste kundene gjerne var de som skal på jobb, men vil rekke å få med seg de gode tilbudene.

Research: Kent Hylander gjør en grundig jobb før han går løs på Black Friday-tilbudene.

Research: Kent Hylander gjør en grundig jobb før han går løs på Black Friday-tilbudene.

Sparer mest på klær og elektronikk

Det mener Kent Hylander, som hadde tatt turen til Tuvensenteret i formiddag. Han tar Black Friday på alvor og har vært rundt i butikker en måneds tid før den store handledagen for å se om prisene endrer seg.

– Stort sett er det veldig gode tilbud, men det er på klær og elektronikk en kan spare mest, konkluderer shopperen. Fort et par år siden reiste han målrettet ut og kjøpte datautstyr for 6000 kroner, og sparte den samme summen. Selv om Kent er benytter seg av Black Friday-tilbudene er han glad at tilstandene ikke er helt de samme som i England og USA.