Fullt hus på speed-intervju til ledige jobber

JOBBSJANSEN: Rundt 50 ungdommer møtte opp for å få sjansen til å jobbe med telefonsalg hos TM huset. – Jeg er veldig klar for å jobbe, sier Ahmet Araz. foto: lars ravn

JOBBSJANSEN: Rundt 50 ungdommer møtte opp for å få sjansen til å jobbe med telefonsalg hos TM huset. – Jeg er veldig klar for å jobbe, sier Ahmet Araz. foto: lars ravn

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Arbeidsledig ungdom strømmet til for å få en sjanse til jobb.

DEL

– Å, jeg er veldig klar for å jobbe. Jeg ønsker meg en jobb raskest mulig, sier Ahmet Araz (20).

Tirsdag var han på speed-intervju til ledige salgsjobber sammen med 50 arbeidsledige ungdommer i Grenland. Nav, Reaktorskolen og TM huset sto for opplegget, hvor målet er å ansette 10–15 telefonselgere ved TM huset. Ingen jobbsøknad var påkrevd til hurtigintervjuene. Eneste krav var at man stilte opp med en oppdatert CV.

– Dette er et bra oppmøte. Her får ungdom god trening i jobbintervju, som jo er vanskelig å bli innkalt til i utgangspunktet, sier avdelingsleder Anette Isaken ved Reaktorskolen.

Torsdag er det 2.-gangsintervju, og allerede mandag er mange av de ledige ungdommene i jobb, med fast lønn pluss provisjon.

– Vi ser etter engasjerte, motiverte unge mennesker som vil jobbe med salg, sier TM huset-leder Lars Gustav Hellesfjord, som har 80 ansatte i heltid- og deltidsstillinger ved Porselensfabrikken.

John Magne Larsen i Reaktorskolen berømmer bedriften.

– Flere av våre kursdeltakere har fått jobb der. De er unike – i den forstand at de fleste ikke faller tilbake i Nav selv om de slutter der. Dette er et springbrett over i andre jobber eller skole, sier han.

De siste tallene fra Nav viser at ungdomsledigheten går ned i fylket. Antall ledige mellom 20 og 30 år er nå 1024 personer, eller 6,6 prosent av den unge arbeidsstyrken. Dette er fremdeles høyt, men en nedgang på 72 personer fra januar i 2015.

– Vi setter inn masse ressurser til ungdom. Det jobbes intenst både med sosialhjelpsmottakere og andre ledige, så det er gledelig at vi ser resultater av innsatsen, sier Knut Stian Knutsen i Nav.

Han ser nå tegn på økt aktivitet og ledige jobber i flere bransjer, som industri, salg, forsikring og bygg- og anlegg.

– Aktiviteten vil øke på utover våren. Pila peker oppover nå, sier Knutsen.

Araz har fullført videregående, men er uten fagbrev siden han ikke fikk lærlingplass som tømrer.

– Jeg liker fysisk arbeid, men det viktigste er å få en jobb. Hvis jeg ikke har fått jobb innen mars, flytter jeg til Trondheim. Der vet jeg om en mulighet. Men jeg kjenner ingen der, og vil jo helst jobbe her, sier han.

Artikkeltags