– Det er en stor glede å offisielt åpne nye Gvarv legesenter i Aunebygget på Gvarv. Kontraktens varighet her er ti år, og vi har fått moderne, tidsriktige lokaler, innledet Torstein Haukvik, hovedutvalgsleder i helse.

Nye lokaler

Det er i grunnetasjen på Aunebygget hvor legesenteret er. Her har de seks rom, undersøkelsesrom og eget akuttrom.

– Tidligere hadde vi ikke et eget akuttrom. Da var det sammen med skadestua og trangt for ambulansen å komme inn, forteller Eli Aaland, kontorleder, og viser fram akuttrommet som har egen inngang fra parkeringsplassen.

Morgan entreprenør har stått for arbeidet, og det er Kjell Åge Verpe ved ITV næringseiendom som eier bygget sammen med Norgesgruppen.

– Vi starta for godt og vel ett år siden. Det var graving i fjor vår, og så har det gått slag i slag, sier Terje Rambekk, anleggsleder i Morgan entreprenør, og forteller at det er Tveito som har stått for grunnarbeidet.

Betyr mye

Ordfører i Midt-Telemark kommune, Siri Blichfeldt Dyrland, forteller at dette betyr mye for kommunen.

– Dette er en flott dag og vi sørger med dette for å ha tjenester nær folk nå som vi har både ny skole og nytt legesenter på Gvarv. Samfunnet får flere og flere eldre, og da er det flott å ha et legekontor så nært som mulig. Helsepersonell og leger har vært med i planleggingen og kommet med tilbakemeldinger, og det er flott at legekontoret er tilpasset det medisinske slik at pasientene får best mulig hjelp. På vegne av hele kommunestyret vil jeg si at vi er stolt over at vi har fått til dette i den nye kommunen, sier hun.

Kommuneoverlege, Kristin Sekse, forteller at de merker en positiv effekt av å ha nye, fine lokaler.

– Som tidligere Gvarv-lege er jeg stolt over at dette har blitt til, og det har blitt enda bedre enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg håper dette kan hjelpe oss i fastlegekrisen. Vi har hatt intervju med potensielt nye leger, og ser allerede en fordel ved å kunne tilby slike arbeidsforhold, sier Sekse.

Solveig Tangen har jobbet lengst ved legesenteret på Gvarv og retter en stor takk til kommunen som lyttet da de meldte om behov for nye lokaler.

– Optimale lokaler gjør at vi kan drive mer effektivt og gi bedre behandling i visse tilfeller. Jeg gleder meg til å jobbe her som fastlege, sier hun.