Med to begivenheter 19. og 26. mars blir årets sesong lang, med avslutning i romjula. Det er rekordtidlig, bekrefter husbassen Jakob Zethner.

– Det er helt vilt egentlig, men det er fordi Norsk kulturråd går ut med en stimuleringsordning. Vi blir støttet av dem, og dermed blir de to konsertene en prøveballong for å teste hvor mange som kommer i mars. Det blir spennende å se, sier han. Men konserter blir det uansett.

Den tradisjonelle vårsesongen starter i april, det blir kun to arrangementer i mars, påpeker han.

Uvanlig valg?

For kjennere av Villa Lunde og publikum er kanskje Anita Hegerland et uvanlig valg.

– Uvanlig? Det kan være for folk som har en merkelapp, men jeg har lyttet til henne i ung alder. Hun har kvaliteter og er en skjønn dame som også er blant Norges mestselgende artister, sier han.

Det er opplysninger som blir støttet på wikipedia.no. Ifølge nettstedet var hun verdens mestselgende kvinnelige barnestjerne i 1971, og som tiåring solgte hun to millioner plater i Tyskland. Hun hadde stor utstråling og en sjelden musikalitet som senere fikk stor oppmerksomhet ute i Europa. I Sverige ble hun på SVT1 i serien «Vidunderbarn» omtalt på linje med storheter som Michael Jackson, Mozart og Beethoven.

Hennes samarbeid med Mike Oldfield ga henne flere hits, og en ny oppsving i karrieren først og fremst i Tyskland og Norge, men også i de andre europeiske landene hun var barnestjerne.

Anita Hegerlands karriere er både historisk og unik. Hun har solgt over sju millioner musikkalbum og har deltatt på internasjonale samlealbum som til sammen har solgt mer enn 23 millioner eksemplarer. Hun er Norges mestselgende kvinnelige soloartist gjennom tidene på plate.

I 2016 markerte Anita Hegerland sine 45 år som artist med stort jubileumsshow i Drammens teater.

Også kunstmaler (!)

Men Anita Hegerland er også kunstmaler, for de som ikke visste det. Hun passer i den sammenhengen også svært godt inn i hjemmet som Jakob deler med kunstneren Elisabeth de Lunde. Kunstverkene til begge stilles ut i salen i forbindelse med konserten.

Sanger og kunstmaler er ikke den helt vanligste kombinasjonen.

– Det skjer ikke så ofte, men det er helt supert, applauderer Zethner. Hegerland-konserten er satt opp 26. mars. Men allerede helgen før er det klart for limerickkveld.

Det blir med kunstformidler Øyvind Straume, som har mottatt flere priser for sin formidlingsvirksomhet.

– Det blir særdeles underholdende. Han er kjent for sin varme humoristiske stil, som kan fylle salen med latter, tror Zethner.

Som sammen med den irske trubaduren Tony Carey står for det musikalske innslag. Det blir også kåseri rundt byen Limerick, hvor de kjente limerickene stammer fra.

– Fra limerick til Anita Hegerland. Det er et stort spenn, konstaterer han.

Sjuende sesong

Slik det også har vært i de foregående sesongene, og det er faktisk kommet til den sjuende i rekka etter starten i 2016.

– Vi er alive and kicking. Det er bra, og vi har også gjennomført de to årene med korona. Vi synes det har vært viktig å ha noe å tilby når muligheten har vært der, og ut fra tilbakemeldingene virker det som om publikum har satt pris på det. Den siste sesongen var nærmest normal med antall konserter, der særlig høsten var god.

Det var fullsatt på den tradisjonelle operapopen, og på Facebook var begeistringen stor fra publikum.

«Vi kosa oss, fantastisk konsert fra begynnelse til slutt».

«Kjempebra konsert, plutselig var den slutt».

I tillegg var også gjensynet med bygdas egen Torunn Eriksen en fulltreffer.

Større enn noen gang

Årets program er større enn noen gang med 25 konserter og seks barneforestillinger i samarbeid med Barnas hjerterom og Nome kulturskole.

– Det lar seg absolutt høre, og jeg tror vi er i nærheten av det som lar seg gjennomføre for oss, sier han.

Utover sesongen blir det nok av tilbud.

– Vi har lagt opp til mye forskjellige i tillegg til seriene våre som fortsetter med operapop, romjulskonserter, malerimusikk og sprell. Publikum kjenner vårt konsept, og vet hva som kommer, selv om de ikke kjenner alle artistene på forhånd.