For mange idrettslag har det siste året vært tøft, mens Skien Bokseklubb har blant dem som har hatt en positiv utvikling til tross for restriksjonene. Nå ønsker de å takke for støtten, og nå kan alle under 18 år trene helt gratis.

– Vi har vel egentlig tenkt dit at det trolig er mange barn og unge som ikke får reist i sommer, eller som ikke har så mye å gå til i hverdagen. At vi da kan bidra med å ha åpne dører for de under 18 år som et lavterskeltilbud føler vi er helt riktig. Det er noe ungdommen kan se fram til, og vi vil være et sted der de kan oppleve mestring, forteller Salavat Khatuev, som beskriver seg selv som både formann, men først og fremst altmuligmann i bokseklubben.

Samfunnsansvar

Bokseklubben har opplevd stor framgang det siste året, og nå vil de gi igjen.

– Vi tenker på samfunnsansvar, og at klubben kan spille en stor rolle på den biten. Vi har siktet mot å fange barn og unge som ikke har så mye i hverdagen sin. Vi vil være det de kan se fram til, og et sted de kan oppleve mestring, sier Khatuev.

– Nå som restriksjonene er løst opp så har vi plass til flere. Vi har fått mye støtte fra stiftelser, så det skulle bare mangle at vi bidrar med å gi litt tilbake. Det er gøy at folk har fått øyne opp for det vi ønsker å oppnå, fortsetter han.

Etter et turbulent år tror Salavat at mange unge trenger noe å glede seg til.

– Det kan nok fort være at det er mange barn og unge som ikke får reist på ferie, eller at de ikke har så mye å gå til i hverdagen nå som det er ferie. Da tenkte vi at åpne dører her, som et lavterskeltilbud kan være en fin ting, sier han.

Han har selv erfaring som profesjonell bokser, med blant annet sju NM-titler, tre kongepokaler, han er nordiskmester og han har representert Norge både i EM og VM. Boksing forandret på mange måter store deler av livet hans, og nå ønsker han å hjelpe andre.

– Jobben vi i klubben legger ned er jo frivillig, men vi får «betaling» i å se unge voksne blomstre. Jeg selv var veldig impulsiv som ung, men etter at jeg startet med boksing fikk jeg mer kontroll, og det gjorde meg mer reflektert. Det aller viktigste er at man lærer mye om seg selv på veien, avslutter han.