(Se bildeserie lenger ned i artikkelen)

Kristine Bols og Tracy Lynn Murphy er akkurat klare til å ta imot de aller første hotell- og restaurantgjestene i Gaustatoppen Sportell og tilhørende Restaurant Hovdestaul. Bare de aller siste forberedelse var i ferd med å bli gjort da lokalavisa var til stede på «åpningen».

For det var ikke en åpning verken med taler, fest eller fyrverkeri, men en stille åpning av dørene og der man kunne ta en tur i restauranten og en titt rundt i hotellet som er svært lekkert dekorert av tidsriktig interiør.

Driftssjef Murphy plasserte ut håndspritstativer, mens på kjøkkenet foregikk de siste forberedelser.

– Vi har alle ansatte på plass, og vi har vært utrolig heldig. vi har fått de beste folka vi kunne tenke oss, som Tracy som har lang erfaring fra servicenæring som vår nye driftssjef, vi har fått de beste kokkene fra Oslo, og en super hovmester, og f.eks. Jan Niltiadis i resepsjonen, sier Bols, stilig kledd for åpning, og ønsker de første besøkende velkommen. Det er folk som er nysgjerrige og vil bare se litt.

– Utrolig moro
– Det er helt fantastisk. Utrolig gøy. Alt har gått bra, og jeg tror vi kan åpne uten at det er noe som ikke fungerer. Ikke noe gjestene vil legge merke til i alle fall, sier Bols.

– Det å få Tracy med på laget er helt avgjørende for at vi kunne åpne slik vi gjør i dag, sier Bols.

– Du aner ikke hvordan jeg gleder meg til å gå på jobb, og at det er så allsidig, og jeg er utrolig stolt at de ansatte og hva kokkene presenterer, så tenk deg så flott å kunne være med på dette, sier Murhpy.

– Det blir godt å komme inn i det nye lokalet, og gjester og publikum kommer til å like dette. Nå har vi fått en skikkelig måte å ta imot folk på et ordentlig velkomstsenter, og det ser man med en gang man kommer til området, sier Morten Solrud som er klar til å ta imot kunder i skiutleien vegg i vegg med resepsjonen fra lørdag.

Bildeserie

Bli med inn i det nye hotellet

– Litt av en overgang fra brakkene?

– Det er stas å kunne sende hyttegjester hit i stedet for i de brakkelignende bygningene vi har vært i. Nå har vi et produkt der vi er i tettere kontakt med gjestene, og et stort bygg som er åpent 24-7, og for hele denne delen av Gausta er det utrolig viktig. Det er portalen til Gaustaområdet. Det ser flott ut! Vi har fått mye positive tilbakemeldinger på det, sier Bols som viser oss et par av rommene, der flere er lagt opp med universell utforming.

114 senger

– Det blir spennende å se hva som blir mest populært av de tre romtypene vi skal ha. Alle rom, bortsett fra tre, kan koples sammen med naborom ved å åpne den dør imellom, slik at det er fleksibelt i forhold til antall reisende og besøkende, sier Bols.

– Vi har totalt 114 senger, fordelt på 12 leiligheter med to soverom og 15 dobbeltrom. De 12 leiligheter med to soverom kan koples sammen med et dobbeltrom, og seks større leiligheter med tre soverom. De største leilighetene ligger i det treetasjes store B-bygget som er koblet sammen med hovedbygget med gangbruer. Leilighetene ligger i rekker på tre i hver etasje, og første etasje i det bygget inneholder skiutleia.

– Preparering blir ikke her, og heller ikke lager. Hovedbygget har en resepsjon som vi er veldig stolte av, fra hvor man kan gå til skiutleien til høyre og restauranten og trapp/heis til romma til venstre. I restauranten har vi tatt vekk barkrakkene nå pga. korona, og fått spesiallaget en bordplate. Entreprenørene har vært fantastiske å jobbe med. All honnør til A til Å Entreprenør og Skorve, og Kaape interiør. Virkelig toppfolk altså, skryter Bols.

Ønsker lokale velkommen

– Er restauranten også for lokale besøkende?

– Å ja, dette er for alle. Jeg håper mange av lokalbefolkningen får lyst til å besøke oss og gjerne overnatte også. Husk at det er bare 15 minutter fra byen. Dette kan være med å knytte byen og fjellet tettere sammen. Fokus her er kvalitet og kortreist og lokal mat. Det skal være litt eksklusivt, og kokkene er utrolig flinke. Dette vil gjelde både for baren og restauranten. Gjestene skal finne det de trenger på Restaurant Hovdestaul og vi vil derfor hele tide spille på lag med serveringen på Bygget slik at kunden får et godt utvalg. Restauranten skal være todelt, med en avdeling med mindre retter med utspring i à la cartemenyen, samt en avdeling med à la carte. De som bor i leiligheter kan velge å lage seg enkle måltider i kjøkkenkroken på leiligheten. Bygget er med i totalplanene ved at lokalene kan brukes til kurs og konferanser, og sportellet som overnatting for deltakerne.

Kristine og Tracy og Jan er klare til at folk tar i bruk Tinns nyeste hotell.

– Ja, nå er det bare å komme! Velkommen!