Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for gratis parkering ved legevakta

SKIEN: Ledelsen i kommunen vil innføre parkeringsavgift ved legevakta, men et parti åpner for at parkeringen gjøres gratis de to første timene.

Det kom fram i forbindelse med et møte i utvalg for klima, miljø og byutvikling tidligere denne uka.

Høyres Stein Erik Amlie i Høyre ledet an og oversendte forslaget:

«Parkering er gratis de første 2 timene. Dette gjøres ved at besøkende registrerer sitt bilnummer på samme måte som besøkende til blodbanken gjør. Deretter settes timeprisen til 9 kroner pr påbegynte halvtime.»

Utsatt

Imidlertid ble det ikke stemt over forslaget fordi saken ble utsatt for høring i helseutvalget, råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne er dessuten i bildet.

Høyres forslag angår punkt fem, hvor kommunedirektøren/rådmannens innstilling er:

"Timepris settes til 9 kroner per påbegynt halvtime. Det er ingen tidsbegrensning på plassene, med unntak av 2 korttidsplasser som øremerkes henting og levering. På korttidsplassene kan man parkere gratis i inntil 15 minutter. Det gjelder også 15 minutter fri passering for levering av varer og personer. 2 plasser reserveres for forflytningshemmede."

Alle dager - hele døgnet

Grunnen til at kommunen vil innføre parkeringsavgift på parkeringsplassene ved helsehuset og Skien interkommunale legevakt, er at det skal være et svært begrenset antall parkeringsplasser der, det er behov for å sikre tilgjengeligheten.

Innstillingen er at det kreves parkeringsavgift alle dager og hele døgnet.