Ansatt ved nyfødtintensiv i Vestfold koronasmittet

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix Foto:

Av

Flere ansatte ved nyfødtintensiven ved Sykehuset i Vestfold er satt i karantene etter at en ansatt har fått påvist covid-19. Har kontaktet Sykehuset Telemark med forespørsel om avlastning og bistand.

DEL

Alle koronatestene som ble tatt av barna og deres foreldre, tre dager etter siste kontakt med den smittede, var negative, opplyser sykehuset i en pressemelding mandag.

Sykehuset opplyser at den ansatte, som lørdag fikk påvist covid-19, ikke ble smittet på jobb.

Den ansatte var på jobb tirsdag og onsdag forrige uke uten noen symptomer på sykdom, men følte seg syk torsdag og var ikke på jobb etter avtale med leder. Den ansatte har ikke vært på jobb med symptomer.

– Som denne hendelsen illustrerer, er smittefaren i samfunnet ikke over. Vi minner alle om at det fortsatt er svært viktig å overholde avstandsregler og praktisere god håndhygiene både privat og på jobb, sier fagdirektør Jon Anders Takvam.

Han sier de har kontaktet Sykehuset i Telemark og Vestre Viken med forespørsel om avlastning og bistand ved behov for eventuell overflytting av nyankomne pasienter, inntil man får et helt avklart bilde av smittesituasjonen.

Det er viktig å understreke at det foreløpig ikke er påvist smitte hos andre enn denne ene ansatte, skriver sykehuset.

Artikkeltags