Det melder Burger King i en pressemelding.

- Burger King tar smittevern på største alvor. Vi har allerede god dialog med kommunelegen om smittesporing. Alle som vi vet har vært i kontakt med vedkommende er informert og sendt til testing. Det viktigste for oss nå er å få oversikt og kontroll over situasjonen, slik at vi kan ivareta våre medarbeidere og gjester på best mulig måte, sier administrerende direktør i Burger King, Rune Sandvik i pressemeldingen.

Sandvik forteller at restaurantsjef på Telemarksporten, Olav Bæverfjord, er i møte med kommunelegen om videre tiltak i prosessen. Burger King vil komme tilbake med mer informasjon om situasjonen etter hvert.

Restauranten vil være midlertidig stengt inntil videre.

- Vi er i full gang med oppfølging og videre undersøkelser etter at en innbygger som jobber på Burger King Telemarksporten fikk en positiv hurtigtest for koronavirus, opplyser ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss.

Han fortsetter;

- Denne prøven må bekreftes av en laboratorieprøve, men for å være føre var er restauranten stengt og Burger King har gått ut med informasjon. Kommunen gjør prøvetaking av andre ansatte og nærkontakter for øvrig. De som på en eller annen måte er berørt vil få nødvendig informasjon, og endelig bekreftelse på om personen er bekreftet smittet vil inngå i rapportering av smittetallene. Nå er det viktig at vi alle gjør det vi kan for å unngå koronavirus. Unngå unødige reiser og sammenkomster, hold minst en meter avstand og vask hendene ofte. Har du noe som helst symptom på koronavirus så må du holde deg hjemme og ringe fastlegen for en gratis test.