«Stone church sessions» har hun kalt prosjektet, som har resultert i EP og tre musikkvideoer. EP-en slipper digitalt i dag og på nyåret kommer vinylutgaven. Rundt 850 år gamle Sauherad kirke ligger et steinkast fra kunstnerens barndomshjem på Akkerhaugen. Her har Anne Fagermo både blitt døpt og konfirmert og vært på mang en julegudstjeneste. Egentlig skulle hun hatt konsert her, i forbindelse med plateslippet, men det satte koronaen en stopper for.

Låter i ny drakt

På grunn av pandemien blir det heller ikke konsert i Portugal eller på den legendariske Beatles-puben Cavern i Liverpool, som planlagt. Men konsert i steinkirken blir det. Om ikke i år, så neste år.

– Vi har flyttet konserten til januar og håper å få det til da, sier Anne. Hun spiller litt piano, men mest gitar. Nå har hun også skaffet seg et munnspill. Tre av de fire låtene har hun laget selv og utgitt tidligere. «She can`t save you» ble utgitt i september i fjor, som den første låten 22-åringen ga ut. Den siste sangen på den ferske EP-en er en tolkning av nylig avdøde Justin Townes Earles låt, «Rogers Park». Her er kirkeorgelet tatt i bruk, samt at det elgitar og pedalsteel med. De andre låtene er spilt inn sammen med strykere fra Oslo-Filharmonien, som satt i alterringen, og de lokale musikerne Camilla Moen (gitar) og Anders Hefre (piano).

– Det er gøy å høre låtene i en annen drakt, synes Anne.

Demonvegg på coveret

Sauherad kirke er kjent for demonveggen i koret, med 2800 djevelansikter. De skal være utformet på 1600-tallet. Kirkekunsten pryder coveret på EP-en. Anne ser frem til å gi ut låtene på vinyl.

- Det er moro å ha et fysisk bevis på det jeg har gjort her.

Etter en tid med BI-studier i Oslo tok hun med seg pensumbøkene og flyttet tilbake til barndomshjemmet. 21. desember har hun eksamen i creative industries management. Foreldre har derimot flyttet til Oslo der faren, Dag-Eilev Fagermo, trener Vålerenga. Eplet har ikke trillet så langt fra stammen. Også Anne er fotballinteressert og har gått på idrettslinja i Bø.

– Da var det for det meste fotball det gikk i, men det blir ikke så mye av det lenger. Nå følger jeg mest med på eliteserien. Pappa er er musikkinteressert og veldig opptatt av det jeg driver med. Det synes jeg er kjempekoselig, sier Anne, som ble inspirert den gangen hun begynte å spille på moren, Hege Fagermo, sin gitar. 22-åringen er også er glad for å ha Akkerhaugen rocksamfunn i ryggen. Selv om koronaen har satt noen begrensninger for henne har det også kommet noe positivt ut av den spesielle tiden.

– Nå har jeg mer tid til å skrive tekster og lage musikk.