– Det er jo veldig alvorlig, og ikke minst spennende, forteller Anne Cathrine Syversen Høyres ordførerkandidat i Porsgrunn. Hun har knapt latt det synke inn etter at hun ble valgt til ordførerkandidat i bystyresalen under Porsgrunn Høyres møte, onsdag.

Syversen jobber til daglig som prosjektleder i Industrial Green Tech og har lang fartstid som journalist i statskanalen, bak seg. En klar fordel i valgkampen fram til kommune- og fylkesvalget høsten 2023.

– Det er noe av det nominasjonskomiteen kom fram til også. Kommunikasjon, det å finne ut av sakene og snakke med folk er en fordel, sier hun.

Bratt læringskurve

Det er ikke lenge siden Syversen for alvor meldte seg inn i partiet. Et møte i november 2020 ble et vendepunkt.

– Det var etter at Tina Bru hadde vært her og snakket med industrien om klimavennlig industri. Det går på å sikre arbeidsplasser. Er den ikke klimavennlig, mister vi også arbeidsplasser. Miljøsakene til Høyre overbeviste meg, sier Syversen.

Det tok ikke lang tid før den tidligere NRK-journalisten steg i gradene innad i partiet.

– Måneden etter ble jeg valgt inn i styret. Så der har jeg vært med i drøyt år, nesten halvannet.

– Og nå er du ordførerkandidat. Det har vært en bratt læringskurve?

– Ja, men vi journalister er vant til å lære noe nytt hver dag. Og jeg har lært veldig mye nytt i jobben jeg har her, sier Syversen.

Valgkamp

– Hva er sakene deres?

– Eiendomsskatt blir en het potet. Vi har ikke funnet løsningen, men vi må finne inntekter og kutte utgifter. Der har jeg tenkt å snakke med Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch, sier hun om partikollegaen som har styrt Sandefjord siden 2003.

– Hadde du sett for deg at du skulle bli ordførerkandidat?

– Aldri! Jentungen min tøyset med det, da jeg meldte meg inn i partiet, om jeg skulle bli borgermester. Det er ikke noe jeg hadde tenkt på som en mulighet, sier hun og avslutter:

– Det er fint at det er valgkamp om et år. Jeg tror jeg er et annet sted da. Det er litt overveldende akkurat nå. Men det er det å gå de skrittene vi skal ta, skape mer synlighet i Porsgrunn, få fram alle som er med i Høyre og sakene våre.