- Aner ikke hvor ulven er

PÅ KAMERA: Det utelukkes ikke at det er samme ulv som ble fanget på et viltkamera i Lardal før jul. Foto: Viltkamera/Privat

PÅ KAMERA: Det utelukkes ikke at det er samme ulv som ble fanget på et viltkamera i Lardal før jul. Foto: Viltkamera/Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Ulven som tok livet av en jakthund i Skien er fortsatt på "frifot".

DEL

Da en fire år gammel jakthund ble funnet død ved Norsjømyra, i terrenget mellom Grorud og store Øktern, ble det først trodd at hunden var skutt. Etter obdusksjonen ble det derimot brakt på det rene at hunden var tatt av ulv.

Les saken: «Skutt» hund var drept av ulv

- Vi aner ikke hvor ulven er nå, forteller viltforvalter hos Løvenskiold-Fossum, Tomas Andersson til TA.

HAR HATT KONTAKT

Etter det TA erfarer har jegere fra Løvenskiold ringet inn ulven flere ganger de siste dagene, men ulven har sluppet unna hver gang.

Jegerne er avhengige av gode sporingsforhold og snø under jakten.

Etter hendelsen med jakthunden har det blitt gjort søk etter ulven i området. Andersson forteller at de har funnet spor, og at de også har hatt kontakt, med ulven.

- Vi er ganske sikre på at det er den samme ulven som tok hunden, sier Andersson.

Været gjør sitt at det for tiden er vanskelig å følge spor, derfor vil tiden vise når bidere søk etter ulven vil finne sted.

KJØRER IKKE SKILØYPER

På Vindfjell har man unlatt å kjøre skiløyper på grunn av den pågående ulvejakten.

- Det har snødd betydelig i Vindfjelltraktene. Vi håper at værgudene står oss bi, og at det ikke kommer regn. Men med bakgrunn i pågående ulvesporing i distriktet har vi måttet avvente preparering av skiløyper, sa Ole Wiik i Vindfjellsamarbeidet.

Nå håper man å kunne kjøre opp løyper lørdag.

FANGET PÅ VILTKAMERA

Obduksjonen av jakthunden viser at det skal være snakk om en ulvetispe. Rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn, Espen Marker, har tidligere fortalt til TA at mye kan tyde på at ulevn er den samme som ble fotografert på et viltkamera i Lardal i Vestfold før jul.