Med Amelia på snart 11 måneder krabbende rundt på gulvet må hun være effektiv.

– Jeg har aldri vært så effektiv som jeg er nå, smiler Andrea, mens hun rydder opp etter datterens ferd rundt på gulvet.

Hun driver som influencer og treningsveileder og forteller at selv med et hektisk småbarnsliv finner hun tid til å trene. Både med og uten barn.

- Prioriter deg selv

– Jeg tenker at alt er så sykt mye bedre enn ingenting, sier Andrea, og forteller om sin egen hverdag hjemme i barselpermisjon.

Selv er hun ferdig med sin permisjon, men helt fra Amelia var nyfødt har hun vært med mamma på trening, podcasting, møter og events.

– Jeg har vært heldig med at fem av venninnene mine også har fått barn samtidig så vi har hatt vår egen barselgruppe og møtt til trening klokken 10 på Grenland Crosfit hver dag. Jeg har vært innstilt på å trene en times tid når hun sover, og det har vært viktig for meg. Jeg har prioritert meg selv og tillat meg å trene når hun sover. Det gir mer enn det tar, sier Andrea.

Hun forteller at mange tenker på barseltiden som en tid man stort sett går hjemme og koser seg med babyen, men hun mener det er viktig å gjøre noe som gir energi.

– For min del har det vært viktig å ta vare på mitt eget liv samtidig. Det tror jeg er viktig og det gir overskudd.

Med på alt

Hun forteller at det er mye du kan gjøre ved å bruke babyen som en slags vekt.

– Amelia veier snart ti kilo, så det kan bli ganske tungt, men det er mange øvelser jeg kan gjøre ved å løfte på henne. Ellers er det jo deilig å løpe med vogn om man har en vogn som er egnet til å løpe med. Selv trener jeg mest når hun sover. Våkner hun, legger jeg henne bare på gulvet ved siden av og så trener jeg videre så lenge det går. Og det pleier faktisk å gå ganske fint.

Andrea poster daglig inspirasjonsvideoer og bilder på Instagram, og får ofte spørsmål om hvordan hun får tiden til å strekke til.

– Det handler bare om å planlegge. Jeg tenker alltid at alt ordner seg så lenge man har lyst. Jeg er ekstremt effektiv nå etter at jeg fikk henne, og benytter tiden godt. Men er det sånn at jeg har sovet dårlig en natt, sover jeg gjerne med henne på dagen. Det tillater jeg meg. Ellers er hun med meg på pod-innspilling i Oslo og hun har vært med når jeg pendler mellom Oslo og Skien. Hun er blitt glad i mennesker og de er glad i henne også, sier Andrea og smiler mens hun tar Amelia opp fra lekegrinden.

– Kom da, så skal vi trene litt!