Bak ponnien Månstorps Quatro var Amalie B Martinsen best etter et dramatisk løp. Amalie forteller selv.

– Månstorps Quatro slo litt av på farten i siste sving, så da jeg snakket til ham tidlig på oppløpet slo han på galoppen. Da trodde jeg at Euforia skulle vinne, men så kom han fort nedpå og tente til igjen, forteller en strålende fornøyd Amalie og fortsetter.

– Dette er det største man kan oppnå som ponnikusk. Det er utrolig gøy bare å få være med. Å vinne er helt fantastisk. Jeg hadde litt troen på forhånd fordi jeg vet han er rask, men det er jo tøff konkurranse, sier Amalie om ponnien som også vant dette løpet i 2021 – da i svensk regi. I fjor ble Amalie femte i løpet sammen med Månstorps Quatro.

– Jeg kjenner ham mye bedre i år så jeg klarer å holde ham roligere, sier 14-åringen som hadde fokus på å ha det gøy.

– Man merker jo trykket fra publikum og det er jo et stort løp, men på forhånd hadde jeg fokus på at jeg skulle ha det gøy og nyte opplevelsen. Det klarte jeg, sier hun.

For mamma Kristin B Jessen ble det også en stor opplevelse.

– Jeg er veldig stolt. Det kan jo ikke bli så mye større enn dette. Men jeg hadde troen på forhånd, for Månstorps Quatro er bedre i år, sier Kristin.

Amalies lillesøster, Johanne, fyller ni år i dag og hadde som sitt store bursdagsønske at det skulle bli seier. Den store pokalen skal få hedersplass i stua.

Pappa Simen Bjørbæk Jessen er travtrener på Klosterskogen.