Gå til sidens hovedinnhold

Alt lå nede i flere år - så dukket disse gutta opp

PORSGRUNN: Brevik har igjen konkurranseseilere i de yngste klassene. I helgen fikk de for første gang konkurrere på hjemmebane.

Det er flere år siden Brevik seilforening hadde unge utøvere som satser, og helgens Vestfold cup for Optimist-seilerne var Breviks første regatta for de yngste på Seivall siden 2017.

– Dette er en begynnelse for oss, og det er artig at vi nå har noen konkurranseseilere i klubben. Det er vi glade for, smiler Trine Roald, som tok over som leder i Brevik seilforening i april.

De siste par årene har de ferske seilerne funnet glede på vannet, men koronaen har gjort at det har tatt tid før de har fått vise hva de kan på kjente trakter.

– Derfor er dette spennende. Utøverne våre er ikke vant til å konkurrere, og har kun deltatt på to regattaer i Vestfold tidligere i år, forteller lederen.

Fire av fem til start

Brevik har fem unge konkurranseseilere i stallen. Fire av dem deltok på hjemmebane i helgen. Disse var Daniel Scardua Silva Arnesen (12), Matheo Solum Brubakken (10), Eirik Bratvold Haugen (13) og Allan Kristoffer Engberg (12).

– Det er dårlig vind i dag, men moro at vi kan seile på hjemmebane, sier guttene, som har holdt på med seiling i to-fem år.

– Det beste med seiling er å jobbe litt alene og stole på seg selv, sier Daniel, som forteller at målet med karrieren er å bli europamester og få sjansen til å seile på Gardasjøen i Italia.

Barn og unge mellom åtte og 15 år fra seilforeninger i Sandefjord, Larvik, Tønsberg, Holmestrand og Horten stilte på Seivall.

På grunn av usikre tider deltok ikke flere enn 14 unge seilere totalt, uten at det la noen demper på stemningen.

– Selv om det er et lite arrangement, har vi en sosial profil der vi skal ha det hyggelig sammen. Det har vi veldig stort fokus på, sier Trine Roald.

Tidligere norgesmester i Optimist, Henrik Løset Eriksen, var blant dem som fant veien til Brevik seilforenings hjemmearena.

– Han trener mot VM neste år, og er litt rollemodell for våre seilere, sier Brevik-lederen.

Vil ha mer aktivitet

I mai uttalte Trine Roald at hun ønsker mer liv og røre på Seivall i tiden framover. Anlegget har de siste par årene blitt rustet opp.

– Vi har et av Norges fineste anlegg som har blitt oppgradert de siste årene, blant annet med nytt bryggeanlegg og bedre tilrettelegging for jolleseilerne. Det er store investeringer og veldig mange dugnadstimer. Det som gjenstår nå, er å få folk til å bruke det, sa Roald til TA.

Et av de største målene til Roald er altså å få flere av de 400 medlemmene til å benytte det praktfulle anlegget regelmessig.

– Her kan vi gjøre en innsats. Nå har vi hatt et år med korona der det har vært litt lavere aktivitetsnivå, men nå håper jeg vi snart kan gire opp, sa hun for halvannen måned siden.

– Det er mange familier og turseilere i foreningen, som vi ønsker å få med mer. Fram til nå har det vært mye fokus på regatta, men skal vi få folk til å bruke Seivall bør det bli mer lavterskeltilbud og flere sosiale arrangementer. Vi som seilforening må bli enda flinkere til å fortelle om tilbudene vi har både for medlemmer og andre, uttalte Brevik-lederen.