Det melder selskapet i en pressemelding, torsdag.

Prosjektet omfatter totalt omkring 6 100 m² salgbart areal. Prosjektet Solsiden Terrasse er som bildet viser lokalisert på tomten tilhørende Brotorvet. Det består av 71 leiligheter fordelt på fire bygg, samt en parkeringskjeller med plass til 32 biler og sykkelparkering.

Arkitekt er NOVO arkitekter AS.

Første i Telemark

Selve bygningsmassen er delt opp i fire bygg; bygg A, B, C og D. Bygg A inneholder 18 leiligheter, bygg B inneholder 15 leiligheter, bygg C inneholder 23 leiligheter og bygg D inneholder 15 leiligheter.

Prosjektet vil bli et boligbyggelagsprosjekt, der Skien Boligbyggelag er valgt.

Dette er Consto Sør sitt første prosjekt i Telemark, opplyses det.

– Prosjektet er et resultat av Consto Sørs strategi ønske om å utvide virksomheten til å omfatte Telemark. Det ble vunnet i konkurranse med andre aktører, sier prosjektsjef i Consto Sør AS, Kjell Magne Jacobsen.

Byggestart i oktober

Forventet byggestart er i oktober 2019, med ferdigstillelse juni 2021, melder selskapet.

Brotorvet Eiendom AS er eid 50/50 mellom LL Holding AS og Sørco AS. De er eiere og driftere av mange større kjøpesentre i Norge. LL Holding AS er lokalisert i Surnadal, mens Sørco AS er lokalisert i Arendal.

Landsdekkende

Consto Sør AS er et datterselskap i det landsdekkende bygg- og anleggskonsernet Consto. Constos datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet.

Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB.

Konsernet har i overkant av 900 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor i Norge er i Tromsø, hovedkontor i Sverige er i Karlstad.