Mot slutten av 2019 lanserte TA, i samarbeid med Sparebank1 Telemark, serviceprisen Triveligst i Telemark. Leserne våre nominerte de bedriftene de mener gjør det lille ekstra.

Og jammen var det mange av dere som hadde en mening om det. Vi fikk inn hele 446 nominasjoner. En jury bestående av administrerende banksjef Per Halvorsen, salgsleder i TA Eva-Lotta Slotte Thoresen, TAs sjef for sport, papir og levende bilder Erik Edvardsen og produktutvikler i TA Juni Wendelin Fasting fikk så den så vanskelige oppgaven med å velge ut finalister.

Lurer du på hvem du skal stemme på? Her forteller de hvorfor de fortjener din stemme:

Etter å ha lest gjennom alle nominasjonene kom juryen frem til ti finalister. Dem har abonnentene våre kunnet lese om gjennom juleuken og vel så det. Skulle du likevel ha gått glipp av dem, får du en liten oppsummering og kan finne dem igjen her:

1. Park frisør, Porsgrunn

Her skrev en av leserne våre at «De er alltid i godt humør på Park frisør. De er dyktige og jobber lange dager for kundene sine.» TA tar turen innom og møter nettopp en smilende Rikke Bjåen Egeland. Hun forteller om svært travle og lange dager. Enkelte dager jobber hun opp mot 17 timer, og timelistene hennes er så godt som fulle helt til 17. mai. – Vi er heldige som har masse å gjøre her. Kunder er flinke til å sette opp timer. Som regel setter de opp timer et halvt år i forveien, forteller hun. Rikke eier salongen sammen med Cesilie Kulleseid. De har også to ansatte.

2. Shoeday Brotorvet, Bamble

«De jentene som er på jobb møter deg alltid med det største smilet og en lur kommentar er alltid på lur. Uansett hva det gjelder, så er de super serviceinnstilt slik at kunden får den beste opplevelsen. Til og med barna mine liker å komme inn der for å prøve sko. (Noe som ellers kan være et mareritt.) Disse jentene hadde fortjent å vinne på grunn av deres personlighet og deres imøtekommende atmosfære», skriver en leser. Hos Shoeday har butikksjef Gitte Engen Olsen kalt inn hele mannskapet for å møte TA. Vi møter fire blide damer som ler og smiler mye. De tror det gode samholdet de har seg imellom er med på å gi kundene en god opplevelse av å komme innom. De fire forteller om kunder som kommer innom bare for å slå av en prat.

3. Jensen Elektriske, Skien

«Alltid hyggelige, hjelpsomme ansatte, uansett hva du ber om. Eksempel: Dro innom for å kjøpe ny visp til kjøkkenmaskina hvor en tråd i vispen hadde løsnet. Jeg kan ta den av, sa ekspeditøren, så funker den du har og du trenger ikke kjøpe ny. Det hadde aldri skjedd i de store varehusa i byen. Jeg bøyer meg i hatten for suveren kundeservice», står det i en av nominasjonene av denne bedriften. Karene på Jensen Elektriske legger heller ikke skjul på hvordan de gjør alt de kan for å skape fornøyde kunder. Men det må dras litt ut av dem, fordi for dem er det selvfølgeligheter. – Hver dag streber vi etter å være best på det andre er dårligst på i vår bransje, forteller daglig leder Bjørn Madsen.

4. Ikke bare brød, Porsgrunn

En av nomineringene lyder: «Her er gjengen med et stort hjerte. Her strekker de seg ekstra. Her har de alltid tid til en prat. Et ekte smil og en god latter runger i det lille lokalet. De driver økologisk og går aldri på akkord med råvarene. (…) Det krever mye innsats og stå på-vilje å drive en liten nisjebutikk. Siv og folka hennes går overhodet ikke på akkord med idealismen om rent mel i posen, sporbare råvarer og ekte håndverk. De fortjener all mulig takk fra meg (og mange andre) for at de ikke gir seg. Og til slutt: Kaker og brød smaker himmelsk!» En åpenhjertig Siv Svolsbru forteller TA om hvordan hun jobber bokstavelig talt døgnet rundt for å møte etterspørselen fra kundene. Likevel opplever hun å bli kjeftet på når det er tomt. Da gråter hun.

5. Lyk-z & døtre, Skien

«Verdens beste tiltak med verdens beste mennesker! De hjalp meg å finne tilbake til min identitet og ga meg et nytt friskt pust i livet. De har gjort enormt mye for unge mennesker og gir aldri opp noen. Skulle ønske jeg hadde visst det jeg vet nå tidligere i livet», skriver en leser. TA møter to modige unge kvinner, Danielle Brogden og Eline Veghei Haraldsen, som begge har slitt med rus, selvskading og spiseforstyrrelser over flere år. Begge har gått på kurs hos Lyk-z og det har hjulpet dem med å ta bedre valg for seg selv. – De redder ungdom på en måte ingen andre terapeuter kan, sier Eline.

6. Victoria & Henrik, Nome

«Hvem andre bestemmer seg for å troppe opp på stasjonen klokka fem på morgenen for å servere dagpendlerne nykokt kaffe og ferske baguetter? Hvem andre inviterer til minglefest for bygdas innbyggere? Hvem andre har klart å gjøre en liten lokal klesbutikk om til et av hovedsamlingsstedene i en liten bygd?» spør en av leserne våre, og konkluderer selv med at svaret er klesbutikken og kafeen Victoria & Henrik. Øynene til Karin Kjeldal og Linda Gunnerød blir blanke når TA forteller dem om alle de fine nominasjonene som er sendt inn om bedriften deres. For seks år siden kjente de ikke hverandre, men de valgte å ta sjansen sammen. – Det er veldig stort at noen hadde lyst til å risikere så mye for å være med på det her, sier Karin, som var den som først fikk ideen.

7. Palma Kaffehjørnet, Skien

«Her jobber det folk som alltid møter deg med et smil! Butikken er utrolig koselig og inspirerende og de kjenner kundene sine. De brenner for byen og for å skape liv i sentrum og fortjener virkelig å bli belønnet for all den gode jobben de gjør», står det i en av nominasjonene. – Jeg har på en måte aldri fri. Dette er en livsstil, sier daglig leder og eier Jeanette Thorsen. Hun satser spesielt på Instagram for å promotere livsstilsbutikken sin, der hun nå har over 5000 følgere. De får innblikk i hverdagen på Palma, men Jeanette viser også frem andre bedrifter i Skien. Hun ønsker nemlig at hele byen skal være best.

8. YX Siljan, Siljan

«Auto’n er bygdas samlingspunkt. Her blir alle alltid tatt godt imot, om du er gammel eller ung. Du blir sett og hørt og de ansatte har alltid et smil på lur og tid til å slå av en liten prat. Rolf Øverbø som eier og driver stedet jobber til tider døgnet rundt for å yte den beste servicen til kundene sine. Bygda hadde ikke vært den samme uten auto’n», skriver en sambygding idet hun nominerer YX Siljan som Telemarks triveligste bedrift. TA kan skrive under på at man blir godt tatt imot. Rolf smiler fra vi kommer til vi går. Bare avbrutt av et alvorlig øyeblikk da han forteller om hvordan han måtte ta over driften etter at faren hans døde da Rolf var 19 år gammel. Før jobbet han 100 timersuker. Nå har han «roet ned» til 70. – Det er ikke noe mål å dø som 59-åring, som faren min gjorde, sier han.

9. Meny Flåtten, Porsgrunn

«Jeg har fem barn under elleve år og handleturer kan være utfordrende. De pakker mine varer, løper etter meg med ting jeg har glemt, henter varer for meg, gir meg alltid et smil. Det beste av alt er at det virker som de oppriktig bryr seg. De spør meg hvordan det går. Når jeg går alene på butikken er det fortsatt samme hjelpsomheten og godheten fra alle som jobber der. Et fantastisk team. Denne handleturen tror jeg kan være et lyspunkt i hverdagen for mange. Takk til alle fantastiske mennesker som jobber i serviceyrket. Et smil kan gjøre underverker», skriver Silje Hovden, idet hun nominerer Meny Flåtten. TA blir med det lille familiesirkuset på handletur, der barna med glede løper mellom butikkhyllene på jakt etter den riktige varen. – Vi er en servicebedrift. Det er beinhard konkurranse og da må vi ha flinke folk. Det er der vi skal være gode. Mat er ikke bare pris. Det er mange småting som gjør at folk velger butikk, sier daglig leder Kristian Kalvenes.

10. Rauland Fjellsport, Vinje

«Utrolig utvalg, hyggelig og kunnskapsrikt personale. En fin butikk som ikke er noen selvfølge, i kampen med nettbutikker», skriver en leser til oss. I butikken møter vi daglig leder Kjersti Torvetjønn. Hun innrømmer at det er tøft å drive sportsbutikken, men hun smiler ustoppelig likevel. – På lørdag ble jeg kalt inn på jobb fordi Kjersti tok seg av en kar som hadde en ødelagt ski, forteller Malene Gundlach, som er ansatt i butikken. Hun forteller om en sjef og en butikk med et fenomenalt serviceinstinkt. – Hvor får du fikset en ski lørdag ettermiddag? Kunden fikk både en ettermiddagstur og en søndagstur, forteller Malene.

Dette er altså de ti finalistene i Triveligst i Telemark 2019. Nå er det opp til dere lesere å kåre vinnerbedriften. Det gjør dere ved å benytte dette stemmeskjemaet. Vinneren stikker av med en annonsepakke i TA verdt 50 000 kroner, samt 10 000 kroner til å gjøre noe trivelig for de ansatte.

Klar for å stemme? Gå inn på denne siden og stem på din favoritt. Det kan du gjøre til og med søndag 19. januar.