Mot slutten av 2020 lanserte TA, i samarbeid med Sparebank1 Telemark, serviceprisen Triveligst i Telemark. En pris som ble delt ut første gang for serviceåret 2019. Leserne våre nominerte de bedriftene de mener gjør det lille ekstra.

I år ble enda flere nominerte. Vi fikk inn hele 555 nominasjoner, fordelt på 310 bedrifter. Vinneren av konkurransen stikker av med annonsering i TAs kanaler for 50 000 kroner, samt 10 000 kroner til å gjøre noe trivelig for de ansatte.

En jury bestående av informasjonssjef ved Sparebank1 Telemark John Einar Rørvik, markedsrådgiver i banken Kjersti Sem Elverhøi, salgsleder i TA Eva-Lotta Slotte Thoresen, TAs sjef for sport, papir og levende bilder Erik Edvardsen og produktutvikler i TA Juni Wendelin Fasting fikk så den så vanskelige oppgaven med å velge ut finalister.

Etter å ha lest gjennom alle nominasjonene kom juryen frem til ti finalister, som du kan stemme på nå. Dem har abonnentene våre kunnet lese om gjennom juleuken og vel så det. Skulle du likevel ha gått glipp av dem, får du en liten oppsummering og kan finne dem igjen her:

1. Hegges Blomster, Langesund

En av nominasjonene av Hegges Blomster lyder: «Alltid trivelige og imøtekommende ansatte, som hjelper deg med det lille ekstra, enten det være seg å finne blomster til hyggelige anledninger, eller til tristere anledninger, som begravelse og sorg, blir man alltid møtt på den måten at det blir litt mindre vondt og vanskelig. De pynter også alltid opp på utsiden, det være seg sommer og vinter, høst og vår. Fin musikk ruller ut fra bakgården og bare rammer inn den gode atmosfæren Gunn Rogn Hegge og de andre har laget i byen i mange, mange år»

Når TA avtaler å besøke blomsterforretningen kun noen dager før jul, må vi komme før åpningstiden. Det er fullt kjør i butikken, og det har det vært gjennom hele året. – Det har vært et kanonbra år. Vi har ikke klare tall enda. Vi har ikke hatt tid til å sitte og fundere over det, men det har økt veldig. Vi har hatt måneder det kanskje har vært 60 prosent økning, forteller daglig leder Gunn Rogn Hegge (51).

Les også

Har hatt måneder med 60 prosent økning: – Vi jobber ræven av oss og springer hele dagen

2. Elma Aesthetics, Skien

«Fantastisk personale med stor innsikt og profesjonalitet i arbeidet sitt. Ble meget godt tatt imot og fikk god behandling med god veiledning for videre oppfølging og behandling. ELMA fortjener å bli verdsatt. Trygghet med de ansattes utdanning og faglig bakgrunn. Dette er en bedrift som absolutt fortjener en oppmerksomhet. Flotte lokaler som de ansatte har pusset opp på en delikat måte og i en rolig atmosfære nå i disse triste koronatider. Her har de virkelig truffet kundene på en god måte», skriver en av personene som har nominert bedriften.

Hos Elma møter vi Madeleine Håkonsen (31), som driver salongen sammen med Elisabeth Myhra (44). Madeleine er en dame som står på mer enn de fleste. I tillegg til å drive hudpleiesalongen, jobber hun som sykepleier i akuttmottaket ved sykehuset i Skien. Hun syns kombinasjonen med alvor og hygge er helt perfekt. – Jeg tror kundene ser på det som en trygghet at jeg jobber i akuttmottaket også, sier hun.

Les også

Når Madeleine (31) er ferdig på jobben i akuttmottaket, drar hun rett på jobb nummer to

3. Studio 39B, Gvarv

Et utdrag fra en nominasjon av Studio 39 B: «Studio 39B driver med innramming og kunstutstilling, samt produksjon av malerier. Der er døren alltid åpen hvor du møter en imøtekommende og forklarende kunstner som bruker tid på besøkende. Arrangerer Solverv-utstillinger hvor han inviterer andre småskalakunstnere inn i lokalene med sin kunst. Arrangerer også lørdagsmatiné en gang i mnd hvor han inviterer lokale artister, alt fra poesi, standup til musikalske innslag, noe som har blitt godt mottatt ved store oppmøter. Hans filosofi er å forsøke å skape noe som trekker lokale kunstnere frem i lyset der han stiller opp med lyd/musikk-anlegg samt lokale, samtidig som han ønsker å bidra til at Gvarv blir en plass hvor en gjerne trives som fastboende eller besøkende.»

– Jeg kunne gått etter kjente kunstnere som alltid selger. Men jeg er mer ute etter om jeg liker bildene. Bildene fortjener det, ikke navnet, sier Billy Castillo (66), som driver studioet. Han mangler tilhørighet til egen familie, og legger den tilhørigheten heller i folkene han omgir seg med.

Les også

Billy (66) ble seksuelt misbrukt: – Du kan gjøre to ting med din egen tragedie

4. Rema 1000 Notodden

«Hans Andreas Eie er kjøpmann på Rema 1000 Notodden. Han er konstant på jobb og unikt opptatt av sine ansatte og sine kunder. Han har meget godt øye for å oppdage folk som stjeler/nasker i butikken. Han gir mange en ny sjanse. For å gjøre opp for seg har han latt enkelte arbeide i butikken. For 1,5 år siden mistet Hans alt av sine eiendeler da leiligheten han leide brant ned. Et leilighetskompleks med flere leiligheter. En beboer døde i brannen og en hardt skadet, hvor Hans var med å redde ut. En tøff tid der han burde blitt tatt vare på. I stedet har han brukt all sin tid og krefter på å ta vare på butikken og sine ansatte og kunder. Hans fortjener all heder og ære», skriver en fornøyd kunde.

Kjøpmann Hans Andreas Eie (35) har siden brannen i februar 2019, tilbrakt mye tid på bakrommet på Rema 1000. Der har han laget mat, sett Netflix og spilt trommer. Men selv er han mest opptatt av å trekke frem kollegene sine. – Det er en fantastisk gjeng som er her. De står på og er veldig hyggelige med kundene. Jeg får mye skryt og tilbakemeldinger fra kunder på alle de ansatte, sier han.

Les også

Da leiligheten brant, gikk Hans Andreas (35) glipp av flere hundre tusen kroner på grunn av en tastefeil

5. Heia, Skien

«Monica Lindalen Da Silva og Marit Omland gjør Heia til et spesielt treningssenter. Alltid blide, tid til en prat, ser hvert enkelt medlem, samt ekstremt dyktige. Jobbet ekstremt for å få opp medlemstallet, men er et lite senter, og i koronatiden er noen redde og melder seg ut og det er supertrist. De vridde hodene sine da senteret var stengt, hadde konkurranser, hjalp til med hjemmetrening på nett, og så fort muligheten kom var det masse utetimer. Til og med spinningsyklene kom ut. Like viktig som trening er kaffen og den lille praten for mange ekstra viktig i denne tiden. De er ekstremt flinke og det føles trygt å trene der selv nå. De setter medlemmene først og tenker mer på at de skal ha det bra ,og gi hjelp er viktigere enn bare å tjene penger slik de fleste treningssentrene gjør. Her får du tilrettelagt trening, hjelp til å mestre/bli kvitt plager i kropp, men også på psykiske plan. De ser det hele mennesket», skriver et medlem om treningssenteret Heia, som ligger i Skien Fritidspark.

– Når folk spør hvordan 2020 har vært, kan jeg med hånden på hjertet si at det har vært mye jobb. Vi har gjort alt vi kan for å gjøre alt vi kan, sier Marit Omland (57).

– Vi pleier å gjøre mye, men vi har gjort ekstra mye nå, supplerer Monica Lindalen Da Silva (48).

Les også

Treningssenteret ble litt i overkant ivrige: – Vi skrudde det fast i bakken, og så gikk det hull på vannledningen

6. Sans, Seljord

«Ein liten butikk med ein innehaver med stort hjarte. Ein lun og varm atmosfære og du blir varmt ønska velkommen med eit stort smil. Koronatida heve vore ei tøff tid, men eigaren Jofrid Sandsdalen, stend på og gjer bui te ein trygg og god plass te å handle. Åpna bui for deg om du ønsker å handle utanom opningstidene pga koronaen. Er det nokon som verkeleg fortjener ein oppmerksomhet så er det SANS og Jofrid Sandsdalen», står det i en av nominasjonene av gårdsbutikken Sans.

I Seljord møter TA duften av nybakt brød. Jofrid Sandsdalen (51) har fått installert en vedfyrt bakerovn i butikken nå i høst. Men det er ikke den eneste ekstraservicen Jofrid har gått i gang med. Hun låser også mer enn gjerne opp butikken utenfor åpningstidene. – Hvis bygdefolk trenger egg en søndags formiddag eller ettermiddag, kan de plinge på meg. Det samme gjelder hvis noen skal ha en vertinnegave. Det skal være et lavterskeltilbud, sier hun.

Les også

Jofrid (51) gjør en spesiell ting for kundene sine: – Jeg savnet det veldig selv

7. Spiller Ingen Kasserolle, Porsgrunn

En nominasjon av Spiller Ingen Kasserolle catering lyder: «Anders Pedersen er utrolig flink i det han gjør, har holdt på selv i disse vanskelige tider, og bringer glede til alle som er rundt ham og med maten han lager. Maten er rett og slett et kunstverk, og han har greid å holde ut med optimisme og hardt arbeid! Han fortjener å bli hedret».

Fra slutten av sommeren har Anders Johan Pedersen (38) fått god hjelp av samboeren Vibeke Carmen Baum (38), ikke minst i foodtrucken Kasserulla. – Det er så gøy. Det beste jeg vet med å stå der er å se alle de fornøyde kundene og snakke med dem om maten. Vi får jo så mange gode tilbakemeldinger. Hadde ikke maten vært så bra, hadde jeg ikke stått der. Det er så deilig å se at kundene er fornøyde, sier Vibeke. – Vi bryr oss veldig om det vi holder på med, og det tror jeg skinner gjennom, sier Anders.

Les også

Er dette Grenlands stolteste pappa? Leiv (64) samler på alt som handler om sønnen

8. Øyne Camping, Kilegrend

«Øyne Camping hadde forfalt sterkt de siste åra, da Jørn og Katrine Aalo fra Bergsbygda kjøpte og overtok campingen 1. april i år. De har pusset opp og jobbet som helter for å få plassen opp å gå igjen. Dette har de greid med glans. De har utvidet en nesten nedlagt kiosk til å bli en liten butikk med veldig mye rart av frilufts,- fiske- og turutstyr. Pluss kioskvarer og pizza. Og de har alltid et smil og en hyggelig kommentar på lur. Det har blitt skikkelig trivelig å komme på campingen igjen!», skriver en fornøyd campinggjest.

Ekteparet Kathrine Aalo (45) og Jørn Aalo (47) har hatt sterk tilknytning til Øyne camping som faste campinggjester i en årrekke. Før juli 2019 signerte de kontrakten og i april i fjor drev de plutselig campingplassen selv. Siden den gang har de bygget butikk, ryddet, malt og pusset opp. – Vi var forberedt på utfordringer, men det har vært ren glede hele sesongen. Det har vært ordentlig moro, sier Jørn.

Les også

Kathrine sprayet parfymen sin på genseren til Jørn – 25 år seinere er de gift: – Han skulle ikke få glemme meg

9. Heksas Kjøkken, Lunde

«For hennes egen evne til å skape magi og matglede. Vært serviceinnstilt og blid mot sine kunder helt siden hun åpnet den 26 juni. Åpnet for gjester selv også når hu har stengt. Har et tilbud til de som sliter med psykisk helse og rus ved å tilby gratis vafler og kaffe på søndager og mandager. Og ettersom mange bedrifter i nærområdet har avskaffet kantiner pga pandemien, kjører hun rundt med ferske nistepakker hver eneste dag. Håper inderlig Ruta på Heksas Kjøkken vinner denne. Det er så fortjent.»

– Fire år etter er vi her, vi har barn og vi har startet det vi alltid har drømt om. Jeg er litt stolt, sier Halvor Nicolai Kjeldal (42). Verken han eller samboeren Ruta Sirgedaite (36) klarer å slutte å smile. De både bor og driver kafé i huset han alltid har drømt om. I sommer åpnet de dørene for gjester for første gang. – Jeg forventet ikke at det skulle komme så mange folk som det kom. Jeg tenkte at jeg skulle drive forsiktig, ettersom kjøkkenet er lite. Men slik ble det ikke. Det kom fire ganger så mye folk som forventet, forteller Ruta.

Les også

Ruta og Halvor møttes for fire år siden: Nå har de startet det de alltid har drømt om

10. MTR MC, Porsgrunn

«Alltid blide folk, har de ikke det vi trenger så bestiller de pronto og fikser alt vi har på ønskelista. Er med på mange arrangement som sprer glede til mange, alltid tilbud om en kopp kaffe og en prat om du skulle trenge det. Støtter enormt opp om lokalsamfunnet i hele Grenland, et sted alle på to hjul føler seg hjemme. De er VELDIG flinke til å få nye moped- og lettsykkel-førere til å bruke godkjente kjøreklær (det er faktisk bare hjelm som er påbudt...),tar inn jakker og bukser som ungdommen vil bruke og gir en pris som foreldrene blir glade av. Også er de ALLTID blide, uansett hvor stresset arbeidsdag de måtte ha!»

– Jeg har hatt lyst på sykkel bestandig, men jeg hadde ikke råd. Jeg bestemte meg for å ha egen sykkel før jeg fylte 50. Det klarte jeg ikke, men jeg gjorde det den siste dagen jeg var 50. Dagen før jeg fylte 51 hadde jeg min egen sykkel. Før det har jeg vært så heldig å ha folk jeg kjenner som jeg kan låne av, forteller Marit van Rijnbach (57). Selv uten sykkel har hun alltid vært brennende engasjert for sikkerhetsutstyr. – Det satte en ordentlig støkk i meg å se mopedister kjøre rundt i joggebukse, shorts, miniskjørt og så vidt en hjelm på hodet, som sikkert ikke passet en gang. Jeg får helt vondt i magen av det. Altså, en vanlig jeans holder 0,4 sekunder på asfalten før det går hull i den. Da brenner den seg fast i huden, forteller Marit.

Les også

Da Marit var 11 vasket hun brorens motorsykkel med tannbørste – da hun var 50 fikk hun endelig råd til sin egen

Føler du deg klar for å stemme? Da kan du klikke deg inn her. Avstemningen er åpen til og med 17. januar.

Lurer du på hvem som ble nominert, men som ikke nådde helt opp denne gangen? Se listen her.